Bertāns: uzvarēt Čehijā ar +11 ir iespējams

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

Latvijas čempionvienībai «VEF Rīga» pēc neveiksmīgā gada sākuma vairs nav kur atkāpties, tāpēc tagad katra spēle gan Eiropas kausā, gan VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā ir izšķiroša, sarunā ar aģentūru LETA izteicās komandas spēlētājs Dairis Bertāns.

Iepriekšējā mačā sestdien «VEF Rīga» VTB Vienotās līgas mačā savā laukumā ar 67:59 pieveica Krievijas komandu Samāras «Krasnije kriļja», bet izšķirošo Eiropas kausa Top16 posma spēli Latvijas komanda aizvadīs nākamajā otrdienā, kad izbraukumā tiksies ar Čehijas čempionvienību «CEZ Nymburk». Šajā mačā «VEF Rīga» basketbolistiem uzvara ar vismaz 11 punktu pārsvaru garantēs iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

«Mačā pret «Krasnije kriļja» ļoti labi nospēlējām aizsardzībā - ielaidām mazāk nekā 60 punktus pret komandu, kas parasti met ļoti labi. Domāju, ka tieši aizsardzības dēļ uzvarējām,» teica spēlētājs.

Gadu mijā «VEF Rīga» komanda zaudēja trīs Eiropas kausa spēlēs pēc kārtas un trīs VTB Vienotās līgas mačos. Bertāns uzsvēra, ka pēc šī neveiksmīgā perioda tagad basketbolistiem katrai cīņai jābūt gataviem par 120%.

«Mums vairs nav kur atkāpties nevienā no abiem turnīriem,» uzsver Bertāns. «Grūti pateikt, kāpēc piedzīvojām kritumu, tomēr jāatzīst, ka katrai komandai sezonas laikā tāds ir. Iemesli kritumam bija gan fiziskie, gan emocionālie. Izskatās, ka esam no tā sekmīgi tikuši ārā.»

Šonedēļ «VEF Rīga» komandai nav jāaizvada Eiropas kausa spēle, un Bertāns uzskata, ka tas ir labi, lai labāk sagatavotos cīņai pret «CEZ Nymburk». «Šī nedēļa mums būs ļoti svarīga, lai labāk sagatavotos spēlei pret Čehijas klubu, kas būs ļoti izšķiroša. Mums jāuzvar ar 11 punktu pārsvaru, un tas ir iespējams,» pārliecināts ir Bertāns.

Kā ziņots, šonedēļ «VEF Rīga» komandai gaidāmi divi mači Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā. Paredzams, ka tajos vairāki līderi iegūs iespēju atpūsties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu