Bijušajai iekšlietu ministrei Mūrniecei fotoradaru ieviešana atgādinot haosu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece uzskata, ka fotoradaru ieviešanā valda haoss ne tikai mērierīču uzstādītājiem, bet arī policijā.

«Es varu spriest tikai no malas. Izskatās diezgan liels haoss – gan no to uzstādītāju puses, gan no to, kas to situāciju kontrolē, gan arī no pašas policijas puses. Ja jau tur ir kādas problēmas ar procedūras pārkāpumiem, tad acīmredzami vai nu līgums ir jālauž, vai jāpieņem attiecīgi mēri,» ceturtdien tiešraides intervijā portālam «diena.lv» norādīja Mūrniece.

Tajā pašā laikā ņemšanās ap fotoradariem tomēr esot nedaudz histēriska, jo cilvēkiem, kuri brauc ar atļauto ātrumu, par uzstādītajiem radariem nebūtu jāuztraucas, uzsvēra bijusī ministre.

«Protams, doma bija profilakse, ja grib pie ātruma 50 braukt uz 90, tad, protams, radars traucē, un tā būs vienmēr,» teica eksministre.

Jau ziņots, ka satiksmes drošības uzlabošanai uz Latvijas ceļiem plānots ieviest gan stacionāros, gan pārvietojamos fotoradarus. 15 fotoradari tika uzstādīti pērn 21.novembrī, janvārī ieviesti vēl 15, bet no 2008.gada Latvijā darbojas četri radari, līdz ar to kopumā uz ceļiem atrodas 34 pārvietojamie radari.

Uzņēmumam «Vitronic Baltica un Partneri» līdz 20.maijam Latvijā ir jāievieš atlikušie 130 fotoradari, tostarp 110 stacionārie.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu