Nān (naan) maize

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Grāmatas autors Hemangs Vjāss ir indiešu pavārs. Viņš dzīvo Latvijā tikai gadu, bet jau ir iemācījies pagatavot autentiskas indiešu maltītes no šeit pieejamiem produktiem un garšvielām. Nogaršojiet arī jūs!

Nepieciešams:

2 tējkarotes mīksta rauga
4 ēdamkarotes silta piena
2 tējkarotes cukura
450 g sijātu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1/2 tējkarotes sāls
150 ml piena
150 ml jogurta bez piedevām
2 ēdamkarotes gī sviesta
sasmalcinātas koriandra un melnsēklītes sēklas pārkaisīšanai

Pagatavošana:

Raugu samaisa ar silto pienu un cukuru un atstāj. Miltos iesijā cepamo pulveri un sāli, pievieno rauga maisījumu, pienu, jogurtu un gī sviestu. Mīklu kārtīgi samīca, līdz tā kļūst mīksta. Mīklu pārsedz un noliek siltā vietā uzrūgt. Raudzē, līdz tās apjoms ir dubultojies un pieskaroties tā šķiet elastīga. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Mīklu izveltnē. Katru maizīti veido pusapļa formā (apmēram 20x10 cm). Pārkaisa ar koriandra un melnsēklītes sēklām. Liek uz ietaukotas cepešpannas un cep, līdz maizīte vietām kļūst brūna. Izņem no krāsns un p'ārziež ar gī sviestu.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu