Nepieciešams:
Sacepts kartupeļu biezenis
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kg kartupeļu
1 glāze piena
50 g sviesta
4 olas
ķiploks
zaļumi
sāls
rīvmaize
Pagatavošana:
Izvāra kartupeļus, nokāš, samīca. Putrai pielej uzkarsētu pienu, pieliek sviestu (atstāj 1 karoti) sāli, izspiestu ķiploku, olu dzeltenumus. Visas sastāvdaļas liek norādītajā secībā, kārtīgi samaisot putru. Olu baltumus saputo stingrās putās, iemaisa padzisušā biezputrā. Cepamtrauku iesmērē ar sviestu, izkaisa ar rīvmaizi, liek biezputru. Cep 200 grādos 20 minūtes, līdz virsiņa brūna.