Latvijas dievnamos viesosies Čenstohovas Dievmātes svētgleznas kopija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 28.jūlija līdz 5.augustam akcijas «No okeāna līdz okeānam» ietvaros vairāk nekā 20 Latvijas dievnamos viesosies Čenstohovas Dievmātes svētgleznas kopija, kas ceļo no Klusā okeāna līdz Atlantijas okeānam, caurbraucot 23 valstis un veicot 18 tūkstošus kilometru. Akcijas mērķis ir veicināt dzīvības svētumu, atjaunot dzīvības un mīlestības kultūru Eirāzijā, Eiropā un visā pasaulē. Latvijā akcijas norisi koordinē kustība «Par dzīvību», portālam «Apollo» stāstīja Latvijas Romas Katoļu Baznīcas Informācijas centrs.

Latvijas pārstāvji svētgleznas kopiju saņems rīt, 28.jūlijā, uz Baltkrievijas-Latvijas robežas, un tās pirmā apstāšanās vieta būs Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu draudze. Kustības «Par dzīvību» kapelāns, priesteris Andris Ševels aicina ticīgos lūgties, lai sabiedrībā nostiprinātos izpratne par to, ka cilvēka dzīvība ir svēta, jo tās devējs - Dievs - ir svēts. «No ieņemšanas brīža cilvēks ir persona, apveltīta ar garīgu un nemirstīgu dvēseli un aicināta uz mūžīgo laimi. Ļoti būtiski ir nepieļaut eksperimentus ar cilvēkiem un viņu izmantošanu jebkādiem tehnoloģiskiem mērķiem, kas apdraud cilvēka dzīvību un ir cilvēka cieņu aizskaroši,» atzīst A.Ševels.

29.jūlijā svētgleznas kopija ceļos uz Aglonu, bet pēc tam caur Rēzekni un Viļaku nonāks Alūksnē. 30.jūlijā ikonas kopija tiks nogādāta Gulbenē, pēcpusdienā pie tās varēs lūgties Cesvainē, bet Madonas baznīcā ir plānots lūgšanu vakars, kurš noslēgsies ar Svēto Misi. 31.jūlijā svētglezna būs Pļaviņās un Ogrē, bet no 1. līdz 2.augustam tās priekšā varēs lūgties sešās Rīgas draudzēs. 3.augustā tā turpinās ceļu uz Talsiem un Ventspili, bet 4.augustā uz Liepāju, Jelgavu un Skaistkalni, kur no plkst. 21 notiks nakts vigīlija. 5.augustā plkst.12 Skaistkalnes Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas baznīcā Kaņepenu svētku ietvaros notiks svinīga Svētā Mise, pēc kuras ikona tiks nodota Lietuvas ticīgajiem.

Ikonas kopija jau ir apceļojusi Krieviju, kur Vladivostokā tās ceļš sākās 14.jūnijā, Kazahstanu, Baltkrieviju, Ukrainu, un tagad tā mēro ceļu uz Baltkrievijas-Latvijas robežpunktu Silenē, kur notiks ikonas nodošana Akcijas koordinatoriem Latvijā. Akcijas pirma daļa noslēgsies š.g decembrī, Eiropas rietumu piekrastes valstī, Portugālē, nelielā ciematiņā Fatimā, kur atrodas viena no lielākajām Kristus Mātes godināšanas vietām pasaulē. Un turpināsies 2013.gadā otrā zemeslodes pusē - Amerikas kontinentā. Ir plānots, ka akcijas noslēgumā svētgleznas kopija tiks nodota kādam no Krievijas dievnamiem.

Kristīgajā tradīcijā jau izsenis ir pieņemts, ka pārbaudījumu, grūtību, briesmu un bezizejas brīžos ticīgie dodas svētceļojumā ar Vissvētās Jaunavas Marijas Brīnumdarītājas ikonu. Šodien Dievmātes svētgleznas svētceļojums ir sauciens pēc Dieva un Jēzus Mātes palīdzības, lai dzīvība, cilvēciskā cieņa un ģimeņu pastāvēšana būtu neaizskaramas ikvienā valstī, tautā un ģimenē. Tas ir nepieciešams arī Latvijā, kur arvien vairāk izplatās nāves kultūra un dzīvība ir kļuvusi par diskusiju objektu.

Čenstohovas Dievmātes svētbilde ir slavena ar neskaitāmiem brīnumiem ne tikai Polijā, bet visā pasaulē.

Akcijas «No okeāna līdz okeānam» norise Latvijā

28. jūlijs - Baltkrievijas robeža ap pl.12.00 - Daugavpils

29. jūlijs - Daugavpils - Aglona (no pl. 9 līdz 10) - Rēzekne (Sv. Mise katedrālē pl. 12) - Viļaka (no pl.17 līdz 19) - Alūksne

30. jūlijs - Alūksne - Gulbene (sv. Mise pl. 7.45) - Cesvaine (no pl. 13 līdz 14) - Madona (no pl. 15.30 līdz 18.30 adorācijas kapelā, no pl. 19 lūgšanu vakars baznīcā, pl. 22 Sv. Mise)

31. jūlijs - Madona - Pļaviņas (Sv. Mise pl. 9) - Ogre (no pl. 14 līdz 20)

1., 2. augusts - Rīga:

1.augusts - Rīgas Trīsvienības baznīca (no pl. 9 līdz 14, Sv. Mise pl. 9)

1.augusts - Rīgas Kristus Karaļa baznīca (no pl. 15, Sv. Mise pl. 17.30)

1.augusts - Rīgas Marijas Magdalēnas baznīca (no pl. 20.00)

2.augusts - Rīgas Marijas Magdalēnas baznīca (Sv. Mise pl. 7.00) - Rīgas Sāpju Dievmātes Baznīca (Sv. Mises pl. 9.00, 10.30, 12.00)

2.augusts - Sv. Jēkaba katedrāle (no pl. 14, Sv. Mise pl. 19)

2.augusts - Sv. Alberta baznīca (no pl. 21.00)

3.augusts - Rīga - Talsi - Ventspils (nakts vigīlija no pl. 21)

4.augusts - Ventspils - Liepāja (Sv. Mise pl. 8.00) - Jelgava (no pl. 15, Sv. Mise pl. 16) - Skaistkalne (no pl. 21, vigīlija)

5.augusts - Skaistkalne (sv. Mise pl. 12) - Lietuvas robeža.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu