Divi grausti Rīgā, Piena ielā, kļuvuši bīstami garāmgājējiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušās nedēļas vētras un lietusgāzes ir būtiski ietekmējušas divu graustu stāvokli Piena ielā 6 un Piena ielā 8 - bīstamās būves nonākušas avārijas stāvoklī, tādējādi apdraudot apkārtējos iedzīvotājus un garāmgājējus.  

Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Ilze Krūkle norādīja, ka abi neapdzīvotie grausti bijuši pašvaldības atbildīgo iestāžu uzmanībā jau kopš tā sauktā «Pilsētas graustu saraksta» izveidošanas. Ne iepriekšējie īpašnieki - Kiprā reģistrēts ārzonas uzņēmums, ne jaunie saimnieki no Lielbritānijas, par ēku stāvokli nav likušies ne zinis, tādēļ Īpašuma departaments septembrī gatavos izskatīšanai domes sēdē lēmumu par īpašuma piespiedu sakārtošanu.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) norādīja, ka īpašuma reformas un nekustamo īpašumu aktīvas tirdzniecības laikā vairāki sarakstos iekļautie īpašumi ir nonākuši ārvalstnieku – fizisku un juridisku personu, īpašumā.

«Parasti šīm personām ir pārstāvji vai pilnvarnieki Latvijā, tomēr daļā gadījumu ir zināms tikai šo personu vārds vai nosaukums, un labākajā gadījumā - arī adrese, bet šīs personas pilnībā ignorē pašvaldības prasības par sev piederošo objektu sakārtošanu. Komunikācijas problēma ar šīm personām rada būtiskus riskus operatīvai rīcībai, ja nepieciešama operatīva bīstama objekta nojaukšana,» uzsvēra vicemērs.

Lai lemtu, ko iesākt ar abiem graustiem Piena ielā, Ameriks 9.augustā, plkst.13 sasaucis visas iesaistītās pašvaldības institūcijas uz ārkārtas operatīvo sanāksmi.

Rīgas «graustu sarakstā» patlaban ir 428 objekti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu