Igaunijas deputāts velobraucienā no Tallinas uz Kijivu vāc ziedojumus Ukrainas armijai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: kristovaga/"X"

Igaunijas parlamenta deputāts Kristo Enns Vaga piektdienas rītā sāka velobraucienu no Tallinas uz Kijivu, lai vāktu ziedojumus pilnpiedziņas automobiļu un bezpilota lidaparātu iegādei Ukrainas spēkiem, kas turpina cīņu pret Krievijas karaspēku.

Apmēram 1700 kilometru garo maršrutu plānots veikt nedēļas laikā.

Piektdienas rītā plkst.8 vairāki velobraucēji Vagas vadībā sāka ceļu no Tallinas Brīvības laukuma.

Par velobrauciena laikā savāktajiem ziedojumiem plānots iegādāties 4x4 automobiļus un bezpilota lidaparātus Ukrainas Īpašo operāciju spēku dronu vienībai un 79.brigādei.

Divu pikapu ar nakts redzamības kamerām, dubļiem paredzētām riepām un integrētu bezpilota lidaparāta signāla slāpēšanas sistēmu iegādei nepieciešami 18 000 eiro. Vēl 14 000 eiro nepieciešami 35 dronu iegādei.

Reformu partijas politiķis Vaga, kurš strādā Valsts aizsardzības komisijā un Ukrainas - Igaunijas parlamentārajā grupā, ir bijis profesionāls riteņbraucējs. Viņš vairākās starptautiskās sacensībās ir pārstāvējis Igaunijas izlasi un divus gadus startējis Francijā amatieru klubā. 2023.gadā Vaga kļuva par Baltijas amatieru čempionu riteņbraukšanā.

Pagājušajā vasarā Norvēģijas pilsētas mērs brauca ar velosipēdu uz Ukrainu un savāca nepilnus 13 000 eiro Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Luksemburgas žurnālists Mišels Mertens arī nobrauca 2725 kilometrus ar velosipēdu, lai vāktu ziedojumus Ukrainai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu