Žolnerovičs: Sapratu, ka nav vērts sevi mocīt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sportists Valērijs Žolnerovičs Londonas olimpisko spēļu maratona distanci svētdien nespēja pabeigt savainojuma dēļ, vēsta portāls «Diena.lv».

Kā ziņots, sacensības Žolnrovičs sāka veiksmīgi, pēc pieciem noskrietiem kilometriem ieņemot 77. vietu 105 sportistu konkurencē, bet līdz desmit kilometru atzīmei Latvijas pārstāvis netika. Izstāties sportistam licis pēdas savainojums.

«Šīs traumas dēļ jau nestartēju Latvijas Olimpiādē, taču šķita, ka tā jau ir sadziedēta,» citēts Žolnerovičs, kurš sāpes izjutis jau ap ceturto kilometru. «Pirms sacensībām viss bija kārtībā. Startā nekas neliecināja, ka kaut kas tāds varētu būt. Sapratu, ka nav vērts sevi mocīt, tāpēc arī nogāju malā.»

Sportists licis noprast, ka olimpiskajās spēlēs vēlējies īstenot augstus mērķus, tomēr tajos dalīties viņš nav vēlējies. «Nav jau vairs jēgas.»

Londonas olimpisko spēļu B normatīvu Žolnerovičs izpildīja pagājušā gada beigās, kad Frankfurtes maratonā distanci veica divās stundās 16 minūtēs un 29 sekundēs. Viņam tikai 33 sekundes pietrūka līdz Aleksandram Prokopčukam piederošajam Latvijas rekordam.

2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Žolnerovičs startēja 3000 metru šķēršļu skrējienā, tomēr vēlāk izlēma pārkvalificēties un pievērsties gludajai distancei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu