Maija beigās debitēs jaunas sacīkstes ielas automašīnām – «Tautas rallijs» (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Svētdien 26.maijā Ķeguma novadā norisināsies pilnīgi jaunas sacīkstes standarta ielas automašīnām - «Tautas rallija kauss 2013» 1. posms, kas paredzētas jebkuram braukt gribētājam un palīdzēs iepazīties ar vidi un apstākļiem, kādā startē rallija braucēji.

Kausa izcīņā plānots aizvadīt kopumā četrus posmus, no kuriem pirmais norisināsies šī gada 26.maijā Ķeguma novada Birzgalē. Sacīkstes norisināsies slēgtos grants ātrumposmos ar kopējo distances garumu aptuveni 20 kilometri, kopējais veicamās distances garums ar pārbraucieniem plānots ap 150 kilometriem. Reģistrācija pirmajam «Tautas rallija» posmam sāksies jau aprīlī.

Šajā rallijā drīkstēs piedalīties ikviena automašīna, kurai ir izieta tehniskā apskate un tā atbilst ceļu satiksmes drošības noteikumiem. Automašīnai jābūt aprīkotai ar ielas riepām un ar katru automašīnu sacīkstēs piedalīsies divi dalībnieki - pilots un stūrmanis, kopā veidojot rallija ekipāžu.

Viss nepieciešamais sacīkšu aprīkojums dalībniekiem būs ķiveres. Ķiverēm nav nepieciešama homologācija, taču tām jābūt paredzētām izmantošanai motorsportā. Katrai ekipāžai pirms sacensību sākuma tiks iedota rallija leģenda, pēc kuras vadoties, dalībniekiem pēc iespējas ātrāk būs jāveic katrs no ātrumposmiem, kura laikā drīkst veikt labojumus un piezīmes. Sacensību gaitā katrs ātrumposms būs jāveic trīs reizes. Tāpat dalībniekiem būs jāveic pārbraucieni no viena ātrumposma līdz otram, iekļaujoties noteiktā laikā.

«Vislabākais ir tas, ka šajā rallijā var piedalīties jebkurš, kurš vēlas pierādīt savu braukšanas prasmi, kā arī tie, kuriem tīri finansiālu apsvērumu dēļ līdz šim nav bijusi iespēja piedalīties Latvijas rallija vai rallijsprinta čempionātos. Vienkārši paņem savu ielas auto, draugu, kurš būs Tavs uzticamais līdzbraucējs un stūrmanis, un brauc piedalīties. Lielisks veids, kā pavadīt brīvu dienu un iepazīt rallija pasauli,» sacīkšu vienkāršību uzsver galvenais organizators Eduards Kalve.

Tautas rallija kausa izcīņa notiks četrās ieskaites klasēs - priekšpiedziņas automašīnām ar motora tilpumu līdz 1800 cm³, priekšpiedziņas automašīnām ar motora tilpumu virs 1800 cm³, aizmugures piedziņas automašīnām un pilnpiedziņas automašīnām. Dalības maksa vienai ekipāžai būs 60 lati.

Īpašas atlaides dalības maksai tiks piemērotas dāmām - ja sieviete sēdēs automašīnai pie stūres, tad dalības maksa būs 55 lati, ja rallijā startēs ekipāža, kurā abas dalībnieces būs dāmas, tad dalības maksa būs 50 lati.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu