Žvīgurs: Tikai pēdējā ceturtdaļā sākām pamosties (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-18 basketbola izlase pusfināla mačā pret Horvātiju pamodās vien ceturtajā ceturtdaļā, kad bija atdota spēles iniciatīva, pēc cīņas sacīja viens no komandas līderiem Ivars Rihards Žvīgurs.

Kā ziņots, sestdien savās mājās notikušajā Eiropas čempionāta pusfināla spēlē Latvijas U-18 basketbolisti ar 68:72 dramatiskā cīņā piekāpās Horvātijai.

«Pēc pirmā puslaika atslābinājāmies. Trešajā ceturtdaļā nespēlējām agresīvi un negājām aktīvi cīnīties par atlēkušajām bumbām,» sarunā ar aģentūru LETA atklāja Žvīgurs. «Tikai noslēdzošajā ceturtdaļā sākām pamosties.»

«Nekādas patīkamās sajūtas pēc tik smaga zaudējuma nav. Cīnījāmies, bet ceturtās ceturtdaļas beigās tiesneši nenosvilpa noteikumu pārkāpumu, kā rezultātā horvāti iemeta tālmetienu, kas mūs psiholoģiski salauza. Tomēr tā bija spēles situācija, ko izmainīt vairs nevaram - zaudējums paliek zaudējums. Centīsimies uzvarēt spēlē par trešo vietu,» kaujinieciski noskaņots bija Žvīgurs, kurš horvātu grozā sameta 18 punktus, ceturtajā ceturtdaļā atjaunojot Latvijas izlases cerības uz panākumu.

«Spēles beigās radās pārliecība par sevi - mača izskaņā iemetu vairākus punktus pēc kārtas,» sacīja Žvīgurs. «Treneris teica, lai uzņemos iniciatīvu un apspēlēju viens pret vienu. Noslēgumā spēlēt bija fiziski grūti, taču bija jāsavācas, jo bijām iedzinējos un zaudēt vairs nebija ko. Varējām uzvarēt. Lai gan tik daudz trīspunktniekus nemaz neizmetām, to slikto precizitāti izskaidrot nevaru.»

Basketbolists prata teikt, ka līdz izšķirošajām spēlēm bijis grūti atjaunoties, jo Žvīguru mocījušas sāpes mugurā un elkonī.

Cīņā par bronzas godalgām latviešiem vajadzēs mēroties spēkiem ar Spānijas basketbolistiem. Mačs sāksies plkst. 18.30, un to tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanālā.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu