Miris leģendārais krievu basketbolists Sergejs Belovs (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

69 gadu vecumā šodien miris leģendārais krievu basketbolists Sergejs Belovs, kurš 1972. gadā kļuva par olimpisko čempionu un ilgu laiku tika uzskatīts par visu laiku labāko Eiropas basketbolistu.

Belovs bija viens no pasaules basketbola labākajiem snaiperiem un 1992. gadā kā pirmais eiropietis tika uzņemts Džeimsa Neismita vārdā nosauktajā basketbola Slavas zālē Springfildā. Tas notika gadu pirms tajā tika uzņemta latviešu basketboliste Uļjana Semjonova.

Kopā ar PSRS izlasi Belovs kļuva par četrkārtēju Eiropas un divkārtēju pasaules čempionu, turklāt 1969. gada Eiropas čempionātā un 1970. gada pasaules meistarsacīkstēs tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju.

Klubu karjerā Belovs ar Maskavas CSKA komandu 11 reizes uzvarēja PSRS čempionātā un divreiz arī Eirolīgā.

Vairākās aptaujās viņš iekļauts starp visu laiku izcilākajiem pasaules spēlētājiem. Piemēram, 1991. gadā Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) viņu nosauca par visu laiku labāko Eiropas basketbolistu.

Trenera karjerā Belovs Krievijas izlasi vadīja 1994. un 1998. gada pasaules čempionātos, palīdzot valstsvienībai tikt pie divām sudraba godalgām. Bet 2001. un 2002. gadā viņa vadībā Permas «Ural Great» komanda triumfēja Krievijas čempionātā, pārtraucot CSKA uzvaru gājienu.

Tāpat 1980. gadā tieši Belovs Maskavas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā aizdedzināja olimpisko lāpu.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu