Nelsons kļuvis par ULEB Eirolīgas kārtas vērtīgāko spēlētāju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas turnīra pirmā posma ceturtās spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju kļuvis amerikāņu aizsargs Demarkuss Nelsons no Serbijas komandas Belgradas «Crvena Zvezda Telekom».

Piecas dienas pēc savas 28. dzimšanas dienas Nelsons ceturtdien guva 22 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, palīdzot Belgradas klubam ar 73:63 izbraukumā pārspēt Spānijas komandu Vitorijas «Laboral Kutxa».

Tā kā Nelsons uzbruka ar augstu metienu precizitāti, viņš savāca 31 efektivitātes koeficienta punktu, kas bija otrs labākais rādītājs aizvadītajā sacensību kārtā.

Augstāko efektivitātes koeficienta rezultātu šajā kārtā savāca Francijas vienības «Strasbourg IG» centrs Aleksiss Ažinsā, tomēr viņa komanda ar 66:85 pārliecinoši zaudēja Madrides «Real».

Aizvadītajā mačā Ažinsā guva 23 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, kas deva 34 efektivitātes koeficienta punktus.

Trešo vietu vērtīgāko spēlētāju pieciniekā ieņēma Vācijas komandas Minhenes «Bayern» basketbolists Malkolms Deleinijs, kurš guva 19 punktus un izprovocēja 11 noteikumu pārkāpumus, tiekot pie 30 efektivitātes koeficienta punktiem. Tomēr Vācijas vienība ar 82:68 uzveica Spānijas komandu Malagas «Unicaja».

Bet pa 28 efektivitātes koeficienta punktiem nopelnīja Madrides «Real» zvaigzne Rūdijs Fernandess un Džofrejs Lovernjē no Serbijas vienības Belgradas «Partizan».

Fernandess savas vienības uzvarā izcēlās ar 24 punktiem, realizējot piecus no deviņiem tālmetieniem, kā arī trim rezultatīvām piespēlēm, trim pārtvertām bumbām un sešiem noteikumu pārkāpumiem.

Tikmēr francūzis Lovernjē guva 20 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet «Partizan», kurai traumas dēļ joprojām nevar palīdzēt latvietis Dāvis Bertāns, ar 78:88 savā laukumā piekāpās Turcijas komandai Stambulas «Fenerbahce Ulker».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu