«Ober-Haus»: Īres tirgus novembrī bijis aktīvs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Īres tirgū novembris ir bijis aktīvs mēnesis. Visaktīvākie dzīvokļu meklētāji Rīgas centrā joprojām ir bijuši gan vietējie iedzīvotāji, gan arī ārvalstu kompāniju un banku darbinieki, teikts nekustamā īpašuma kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Ārvalstu iedzīvotāji pārsvarā interesējušies par mēbelētiem divu-trīs istabu dzīvokļiem centrā cenu kategorijā no 500 eiro līdz 1200 eiro (no 350 līdz 840 lati) mēnesī, kā arī par nemēbelētiem piecu-sešu istabu dzīvokļiem cenu kategorijā no 1500 eiro līdz 2000 eiro (no 1050 līdz 1400 lati) mēnesī. Ārvalstu klienti tāpat kā oktobrī arī novembrī sāk interesēties par īstermiņa īres iespējām uz gada nogali, Jaungada svinībām, norāda «Ober-Haus».

Vietējie iedzīvotāji interesējas par divu līdz trīs istabu dzīvokļiem - gan par mēbelētiem ar īres maksu no 500 eiro līdz 1200 eiro (no 350 līdz 840 lati), gan par nemēbelētiem cenu kategorijā no 360 eiro līdz 1000 eiro (no 252 līdz 700 lati) mēnesī.

Šomēnes ir atkal parādījusies interese no ārvalstu studentu puses, kuri pamazām jau sāk meklēt dzīvokļus, jo janvārī sāks studiju gaitas. Studenti galvenokārt interesējas par trīs līdz piecu istabu mēbelētiem dzīvokļiem centrā cenu kategorijā no 500 eiro līdz 1000 eiro (no 350 līdz 700 lati) mēnesī, neieskaitot komunālos maksājumus.

Pārskatā teikts, ka joprojām augsts pieprasījums ir pēc dzīvokļiem jaunajos projektos, kur vidēji cena ir vidēji no 13 līdz 14 eiro (no 9,1 līdz 9,8 lati) par kvadrātmetru, tālajā centrā vidēji septiņi eiro (4,9 lati) par kvadrātmetru, bet klusajā centrā no 11 līdz 13 eiro (no 7,7 līdz 9,1 latam) par kvadrātmetru, bet diemžēl piedāvājumu skaits ir ļoti ierobežots.

Mikrorajonos novembrī vēl joprojām turpinās interese par īres dzīvokļiem Teikā, Purvciemā, Āgenskalnā, Ziepniekkalnā, Imantā un Zolitūdē. Pieprasījums pēc īres dzīvokļiem jaunajos projektos šajā segmentā ir augsts, norāda «Ober-Haus».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu