Putins sev nozīmē sulīgu algas pielikumu (170)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien parakstījis dekrētu, kurā nozīmējis sev un Ministru prezidentam Dmitrijam Medvedevam vairākkārtēju algas pieaugumu, ziņo aģentūra «Interfax».

Saskaņā ar Kremļa tīmekļa vietnē publiskoto deklarāciju Putins pērn nopelnījis 3,7 miljonus rubļu (75 tūkstošus eiro), viņam pieder trīs Krievijā ražotas automašīnas, 77 kvadrātmetru liels dzīvoklis, garāža un zemes gabals. Viņa oficiālie ienākumi pērn bijuši par diviem miljoniem rubļu (40 tūkstošiem eiro) zemāki nekā 2012.gadā, jo viņš neesot izmantojis kompensāciju par atvaļinājumu, skaidro Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Pagājušā gadā samazinājušies arī ministru prezidenta Medvedeva ienākumi, tāpēc ar dekrētu nolemts, ka abām Kremļa amatpersonām alga tiks palielināta 2,65 reizes.

Kā ziņots, pastāv aizdomas, ka Putinam patiesībā pieder vairākas greznas rezidences un lidmašīnas.

Medvedevs savā amatpersonas deklarācijā norādījis, ka viņam pieder 367 kvadrātmetrus liels dzīvoklis, īpašuma īres tiesības 4700 kvadrātmetrus lielam zemes gabalam, kā arī divas automašīnas –«GAZ-20» un «GAZ-21». Viņa sievai pieder «Volkswagen Golf» automašīna.

Komentāri (170)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu