400 latu alga «uz rokas», taču nav kas strādā (1276)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Gan zivrūpniecībā, gan lauksaimniecībā strādājošie uzņēmumi nespēj atrast darbiniekus, lai varētu izvērst darbību, pirmdien vēstī «Dienas Bizness».

SIA «Karavela» līdzīpašnieks Andris Bite laikrakstam stāsta, ka uzņēmumam jaunajā ražotnē nepieciešami 150 jauni darbinieki un jau šobrīd tiek mēģināts «pa kripatai» tos savākt, piemēram, vedot no Olaines un citām pilsētām, jo Rīgā tik lielu skaitu neesot iespējams piesaistīt.

Kā noskaidrojis uzņēmums kopīgi ar Nodarbinātības valsts aģentūru, bezdarbnieki tiek nosūtīti uz uzņēmumu, taču tie atgriežas un apgalvo, ka darbā nav pieņemti.

«Tie ir tā saucamie profesionālie nestrādātāji, kas tērē valsts budžeta naudu. Un, ja ir vēlme nestrādāt, tad viņi to veiksmīgi var darīt, saņemot pabalstus un sociālās garantijas. Vienkārši cilvēki nav motivēti atgriezties darba tirgū,» - tā Bite.

Bite gan nenoliedz, ka darbs jaunajā ražotnē būs smagāks, taču viņš norāda, ka līdzīgi apstākļi ir arī Rietumeiropas valstīs, arī Anglijā.

Plānotā samaksa par astoņu stundu intensīvu darbu konservu cehā paredzēta 400 latu «uz rokas».

«Ja nebūs cita varianta, nāksies ievest bulgāru viesstrādniekus,» sacīja Bite, kura vadītais uzņēmums savulaik nodarbināja strādājošos no Bulgārijas. Par viņiem esot vislabākās atsauksmes.

Komentāri (1276)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu