«Aarzemnieki» dodas uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Dānijā (57)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 24.aprīlī, Dānijas karalistes vēstniecībā draudzīgā un muzikālā pasākumā grupu «Aarzemnieki» pavada uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Kopenhāgenā, Dānijā. Grupa kā otrie uz skatuves kāps 6.maija vakarā, lai 19 valstu konkurencē cīnītos par vietu finālā 10.maijā.

Jau 28.aprīlī grupai Dānijā sākas saspringts mēģinājumu grafiks. Paredzēti gan vairāki skaņas, gan skatuves mēģinājumi, kā arī 3 ģenerālmēģinājumi.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 6.maijā un 8.maijā, bet fināls 10.maijā. Kopumā konkursā šogad piedalīsies 37 valstis. To varēs vērot tiešraidē LTV1 un ltv.lv mājas lapā.

«Aarzemnieki» Latviju konkursā pārstāvēs 6.maijā un savstarpēji sacentīsies ar mūziķiem no šādām 18 valstīm: Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes.

Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski - Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā «Lielā piecinieka» valstis.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar Ventspils pilsētu, kas jau četrpadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā, kas ir tik nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu