Aiztur trīs lietuviešus par nelikumīgu norēķinu karšu datu iegūšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ekonomikas policijas darbinieki sadarbībā ar Latvijas Krājbankas drošības dienesta darbiniekiem uz aizdomu pamata par nelikumīgu norēķinu karšu datu iegūšanu un izmatošanu aizturēja trīs Lietuvas pilsoņus.

Pagājušajā trešdienā policisti un bankas drošības dienesta darbinieki nozieguma izdarīšanas brīdī aizturēja trīs Lietuvas pilsoņus — 1990., 1989. un 1987. gadā dzimušus vīriešus, portālu «Apollo» informēja Valsts policijā.

Pārmeklējot aizturētos un viņu automašīnas, policisti atrada un atsavināja speciālo ierīci, kas nolasa datus no norēķinu kartēm, paštaisītu ierīci norēķinu karšu PIN kodu iegūšanai, kā arī citus materiālus un instrumentus.

Policija sākusi kriminālprocesu par programmatūras vai iekārtas izgatavošanu vai pielāgošanu tādu datu iegūšanai, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot maksāšanas līdzekli. Par šādu noziegumu draud no trim līdz astoņiem gadiem ilgs cietumsods.

Rīgas pilsētas Vidzemes rajona tiesa 1990. gadā dzimušajam vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, savukārt 1989. un 1987. gadā dzimušiem vīriešiem — sūtījuma saņemšanas adreses paziņošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu