Antisemītismā vainotā komiķa mājās policija atrod lielu naudas summu (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pārmeklējot antisemītismā vainotā komiķa Djedonē māju, Francijas policija konfiscējusi 650 000 eiro un 15 000 dolāru skaidrā naudā, trešdien atklāja informēts avots.

47 gadus vecais komiķis tiek turēts aizdomās par krāpšanu. Viņš vairākkārtīgi notiesāts par naida kurināšanu, bet nav samaksājis uzliktos sodus vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā.

Likumsargi arī izmeklē iespējamu naudas atmazgāšanu un korporatīvo līdzekļu nelikumīgu izmantošanu, ka arī tur aizdomās Djedonē, ka viņš varētu nepatiesi pieteikt maksātnespēju.

Otrdien policija pārmeklēja viņa biroju un citus īpašumus. Nauda tika atrasta Djedonē mājās.

Djedonē advokāts apstiprināja, ka pārmeklēšanas laikā viņa klienta mājās atrasta skaidra nauda, bet apgalvoja, ka minētā eiro summa ir pārspīlēta.

Advokāts apgalvoja, ka šī nauda iegūta no biļešu pārdošanas Djedonē šovos un viņa klients nav mēģinājis to slēpt.

Jau vēstīts, ka vairākas Francijas pilsētas ir aizliegušas Djedonē uzstāšanos. Dienā, kad bija plānota viņa turnejas atklāšana Nantē, tiesa atcēla aizliegumu, bet ar Valsts padomes lēmumu tas tika atjaunots.

Priekšnesumu aizliegšanai atbalstu paudis arī Francijas prezidents Fransuā Olands.

Tomēr daļa sabiedrības aizliegumu kritizē kā vārda brīvības apspiešanu.

Neraugoties uz neviennozīmīgo reputāciju, Djedonē atsevišķos Francijas sabiedrības sektoros ir populārs. Uz viņa izrādi Nantē bija pārdoti vairāk nekā 5000 biļešu.

Komiķim - viņa tēvs ir kamerūnietis, bet māte francūziete - Parīzē ir pašam savs teātris. Kādā no nesenajām izrādēm viņš izsmēja radio žurnālistu ebreju Patriku Koenu. Viņa izteikumi tika slepeni nofilmēti.

«Kad es dzirdu Patriku Koenu runājam, es sev saku, ziniet, gāzes kameras ... žēl,» izrādē sacījis Djedonē.

Francijas Ebreju studentu savienība (UEJF) sākusi tiesvedību, lai piespiestu Djedonē izņemt vienu no saviem video, kas ievietoti vietnē «YouTube».

UEJF apgalvo, ka Djedonē ar šo uzstāšanos pārkāpis vairākus Francijas likumus, kas aizliedz kūdīšanu uz rasu naidu, rasiskus apmelojumus un holokausta noliegšanu.

Piemēram, Djedonē sacījis: «Ne man izvēlēties starp ebrejiem un nacistiem, es esmu neitrāls šajā lietā. Es piedzimu 1966.gadā, nevis 1900., tāpēc es nezinu, kas notika, kurš kuru provocēja, kurš no kura zaga (..). Man ir pašam sava maza ideja, bet (..).»

UEJF uzskata, ka šādi izteikumi ir līdzvērtīgi ebreju vainošanai holokaustā, kas Francijā ir pretlikumīgi.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu