Ar zaudējumu pret Slovēniju sāk gatavošanos EČ (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionātam, šodien Slovēnijā aizvadīja pārbaudes spēli pret laukuma saimniekiem slovēņiem.

Uzvaru ar rezultātu 71:67 izcīnīja Slovēnijas valstsvienība. Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 17 punktiem bija Kaspars Bērziņš, bet Jānis Blūms guva 11 punktus, kamēr Kristaps Janičenoks - desmit.

Spēli Latvija sāka sekojošā sākumsastāvā: Blūms, Bērziņš, Zaķis, Mejeris un Strēlnieks.

Pirmo ceturtdaļu sekmīgāk aizvadīja mājinieki, iekrājot nelielu pārsvaru, bet pēc spēlētām desmit minūtēm sasniedzot +8 (21:13).

Arī otrajā ceturtdaļā slovēņi diktēja noteikumus laukumā - 24:17, 29:17, bet pēc Strēlnieka trīspunktu metiena 29:20. Ejot pārtraukumā, slovēņi bija vadībā ar 37:28.

Trešās ceturtdaļas vidū slovēņu pārsvars sasniedza +13, bet, kad sekoja 54:39, Bagatskis ņēma taimautu. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm uz tablo bija 55:47.

Pēdējās desmit minūtēm latviešiem izdevās sadeldēt pretinieku pārsvaru. Mejeris panāca 61:55, bet pēc brīža slovēņiem vairs +4 (65:61). Turpinājumā Kuksiks ar caurgājienu Latvijai deva -1 (68:67), tomēr mača izskaņā slovēņi guva punktus un pie mūsu groza izcīnīja bumbu, kas ļāva spēles beigās svinēt uzvaru.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu