Arvien biežāk pa pastu uz Latviju sūta zāles

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) šogad pirmajā pusgadā trīs reizes biežāk nekā pērn šajā laika posmā nācies atpakaļ uz trešajām valstīm sūtīt Latvijas iedzīvotājiem paredzētas pasta pakas ar zālēm un uztura bagātinātājiem, portālu «Apollo» informēja PVD.

Pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos PVD robežkontroles inspektori atpakaļ nosūtīja 24 šāda veida pasta sūtījumus, bet šogad šādu paku skaits pieaudzis līdz 71.

PVD atgādina, ka viena persona vienā reizē Latvijā var ievest vai saņemt pa pastu tādu zāļu daudzumu, kas atbilst 12 mēnešu lietošanai.

Recepšu zāļu nepieciešamību apliecina ģimenes ārsta izrakstīta recepte. Zāles nosūtīt drīkst skaidri identificējams, nosūtītājvalsts atzīts zāļu izplatītājs.

Lai saņemtu Zāļu valsts aģentūrā nereģistrētas zāles, personai jāvēršas kādā no aptiekām ar ārsta izsniegtu dokumentu, kas apliecina šādu zāļu nepieciešamību. Šādā gadījumā aptieka zāles iegādājas ar zāļu lieltirgotavas starpniecību.

Pasūtot uztura bagātinātājus internetā, vai ar radu un draugu palīdzību saņemot pasta sūtījumos no trešajām valstīm, jāatceras – ja gaidāms, ka uztura bagātinātāju svars pakā pārsniegs vienu kilogramu, tam jābūt reģistrētiem PVD Pārtikas centrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu