Atvieglos pieejamību veselības aprūpes saņemšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

10.augustā Ministru kabinets pieņēma grozījumus Sociālās drošības tīkla stratēģijā, kas uzlabos veselības aprūpes pieejamību pacientiem ar zemiem ienākumiem un stimulēs plašāk izmantot ambulatoros pakalpojumus, tajā skaitā dienas stacionārus, kas ir izmaksu ziņā lētāki, tātad arī pieejami lielākam pacientu lokam.

Turpmāk no sociālās drošības tīkla līdzekļiem pacientiem ar zemiem ienākumiem tiks segtas ne tikai pacientu iemaksas, bet arī viss pamatpakalpojums. Papildus no sociālās drošības tīkla līdzekļiem visiem pacientiem tiks segta ārstēšanās dienas stacionārā un visiem, ar garīgām slimībām slimojošiem pacientiem, tiks apmaksāta aprūpe dienas centros. Hronisko pacientu aprūpei ģimenes ārsta praksei tiks piesaistīta otra māsa. Bet, lai nodrošinātu pacientu iespējas saņemt konsultāciju kā rīkoties konkrētā veselības problēmu gadījumā ārpus ģimenes ārsta darba laika (vakaros, naktīs, kā arī brīvdienās), ar 2011.gada 1.janvāri tiks ieviests ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis.

Atgādinām, ka Sociālās drošības tīkla stratēģija ieviesta ar 2009.gada oktobri un paredz atbalstu iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem. Veselības aprūpē šiem iedzīvotājiem tiek segtas pacientu iemaksas, kompensējamo zāļu līdzmaksājums, kā arī mājas aprūpe, uzturēšanās «slimnīcu viesnīcās» un dienas centros. Izziņas, kas apliecina trūcīgās personas statusu tiek izsniegtas pašvaldībās.

Tomēr, saistībā ar samazināto finansējumu veselības aprūpei, izveidojās situācija, kurā šie pacienti nevarēja piekļūt veselības aprūpei, jo katrai iestādei ir noteikti finanšu limiti un līdz ar to arī noteikts izmeklējumu vai konsultāciju skaits ko par šiem līdzekļiem ārstniecības iestāde var sniegt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu