Autovadītāju vidū strauji izplatās nāvējošs «modes kliedziens» (74)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

ASV ceļu drošības eksperti ir satraukti par kādu jaunu «modes lietu», kas ieguvusi nosaukumu «selfy», kas nozīmē sevis fotografēšanu un bieži vien tas notiek pie auto, laivas vai pat lidmašīnas stūres, ziņo «Ccn.com».

Auto vadītāji ir neiedomājami radoši brīdī, kad jāizdomā «dumjas lietas», ko varētu darīt vadot automašīnu. Daži ēd, citi raksta īsziņas, pēta karti vai nodarbojas ar kosmētikas uzklāšanu. Tagad tiem pievienojies vēl jauns un ne mazāk bīstams «modes kliedzien» - pašportreta uzņemšana brauciena laikā.

«Vai tas ir idiotiski?» jautā «Cnn.com» un sniedz atbildi, ka iespējams. Taču šie pašportretu mākslinieki nebūt nekautrējas savus foto izplatīt internetā. Vietnē «Instagram», piemēram, atrodami 3 727 ieraksti ar saikni “#drivingselfie» (pašportrets pie stūres), 1 869 ieraksti ar “#drivingselfies» (pašportreti pie stūres) un vairāk kā 9 700 ieraksti ar “#drivingtowork» (braucot uz darbu). Daži arī bijuši optimistiski un pievienojuši saikni “#hopeidontcrash» (ceru, ka neavarēšu).

Ne visos foto vadītāji ir uzņēmuši tikai sevi, dažreiz viņi fotografējuši arī muļķojošos pasažierus, vai skaisto skatu, kuram brauca garām. Jāatzīmē, ka fotogrāfijas uzņemšanai nepieciešama vismaz viena roka, kurai jāatbloķē telefons, jāatrod vajadzīgā aplikācija, jānotēmē un jānospiež palaišanas poga. Tāpēc nav pārsteigums, ka ceļu drošības eksperti ir satraukti.

«Uzņemt savu pašportretu, braucot ar 4000 kilogramu smagu transporta līdzekli un ātrumu 90 kilometri stundā nopietni var apdraudēt gan paša vadītāja, gan apkārtējo dzīvības,» saka biedrības «Advocates for Highway and Auto Safety» prezidente Džekija Gillana. «Un tie nav tikai autovadītāji, kuri mēdz uzņemt pašportretus, to dara arī motociklisti, laivu vadītāji un pat piloti».

avārijā cietuša auto attēlus izmantojot dažādos «Instagram» filtrus

Alkohols, braukšanas ātruma pārsniegšana un drošības jostas nelietošana ir biežākie nāves iemesli uz ceļa, taču arī vadītāja neuzmanība ir vainojama 12% nāves gadījumu.

Pašportretu uzņemšana braukšanas laikā var šķist jautra, taču ceļu drošības eksperti brīdina, ka tas var beigties ar smagu traumu vai pat nāvi.

Popularitāti internetā izpelnījusies arī kāda «Telekom Srbija» reklāmas akcija.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu