Bērnudārzam «Ābelīte» Kuldīgā – jau trešā būvniecības kārta (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

4.jūnijā Valsts reģionālās attīstības aģentūra parakstīja vienošanos ar Kuldīgas novada pašvaldību par bērnudārza «Ābelīte»  būvniecības trešās kārtas uzsākšanu, portālu «Apollo» informēja Valsts reģionālās attīstības aģentūras Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja Edīte Olupe.

Projekta mērķis ir, rekonstruējot vienu no bērnudārza ēkām, izveidot jaunas vietas bērnudārzā. Paralēli rekonstrukcijas darbiem tiks veikta arī teritorijas labiekārtošana, un jau nākamā gada martā ēka būs gatava uzņemt bērnus.

Par «Ābelītes» pirmsākumu uzskata 1937. gada 15. janvāri, kad Kuldīgā sāka darbu pilsētas bērnudārzs. 1968. gadā bērnudārzam tika piešķirts nosaukums «Ābelīte», 1980. gadā tas ieguva jaunu divstāvu ēku. 2010. gadā sākās ilgi gaidītais pārvērtību laiks - bērnudārza 1. un 2. rekonstrukcijas kārta, kuras laikā «Ābelītei» uzbūvēja divas jaunas, modernas piebūves četrām bērnu grupām un četrus bērnu rotaļu laukumus, renovēja divstāvu ēku vēl divām grupām. 2012.gada novembrī, kad pirmās divas rekonstrukcijas kārtas tika pabeigtas, iestāde bija izaugusi līdz 10 grupām ar 217 bērniem. Pēc rekonstrukcijas trešās kārtas pabeigšanas bērnudārzs būs ieguvis vēl 90 vietas Kuldīgā un tās apkārtnē dzīvojošajiem pirmsskolas vecuma bērniem.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 669 017,51 lati, no tām 568 664,88 lati ir ERAF līdzfinansējums, 20 070,53 lati – valsts budžeta dotācija, bet 80 282,10 lati - pašvaldības līdzfinansējums .

Projekts tiks īstenots aktivitātē «Pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu