Butauts: Jāatzīst, ka «Himki» vienkārši ir par mums spēcīgāki (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas čempionvienībai «VEF Rīga» nebija lielu izredžu uz uzvaru VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē pret Krievijas komandu Maskavas apgabala «Himki», uzskata vienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, «VEF Rīga» turnīra ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē ceturtdien ar rezultātu 82:103 izbraukumā piekāpās «Himki» vienībai, sērijā līdz trijām uzvarām nokļūstot iedzinējos ar 0-1.

«Apsveicu «Himki» komandu ar lielisku uzvaru. Mūsu pretinieki nodemonstrēja labu sniegumu un tika pie pelnīta panākuma,» Butauta teikto citē līga. »«Himki» komanda aizvada ļoti sekmīgu sezonu un demonstrē mūsdienīgu Eiropas basketbolu.»

«Godīgi sakot, mums nebija lielu izredžu uz uzvaru, jo esam dažādu svara kategoriju komandas,» izcēla treneris. «Mēs laukumā parādījām visu, uz ko šobrīd esam spējīgi. Ja mēs būtu pilnā sastāvā, iespējams, varētu izrādīt lielāku pretestību, taču ir jāatzīst, ka «Himki» vienkārši ir par mums spēcīgāki.»

Otrā abu komandas spēle piektdien vēlreiz risināsies «Himki» komandas laukumā.

«Uz otro spēli centīsimies ieviest korekcijas mūsu spēlē un pieļaut mazāk kļūdu kā uzbrukumā, tā aizsardzībā,» piebilda Butauts.

Tikmēr «Himki» komandas galvenais treneris Rims Kurtinaitis, kurš iepriekš vadījis arī «VEF Rīga» vienību, pauda prieku par skaisti izcīnītu uzvaru, no kuras baudu guvuši gan skatītāji, gan spēlētāji.

«Sezonas gaitā reti gadās tādas spēles, kad visi ar sniegumu ir apmierināti. Mums mazliet ir paveicis ar to, ka «VEF Rīga» šīs spēles aizvada ne savā spēcīgākajā sastāvā,» pauda Kurtinaitis.

Trešo un nepieciešamības gadījumā arī ceturto maču komandas svētdien un pirmdien aizvadīs Rīgā.

Regulārajā sezonā «VEF Rīga» ar 11 uzvarām 18 spēlēs izcīnīja ceturto vietu B grupā, bet «Himki» ar 14 panākumiem triumfēja A grupā.

Līdz ar to «Himki» basketbolistiem nebija jāpiedalās astotdaļfinālā, bet Latvijas klubs sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pārspēja Kazahstānas čempionvienību «Astana».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu