Daudzviet spēcīgi līst; Latgali sasniegusi vētra (72)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: owaief89, CC BY-NC 2.0

Pirmdienas rītā visā Vidzemē, Latgalē un Sēlijā turpinās stiprs lietus, savukārt valsts rietumu pusē tikai dažviet īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nokrišņu daudzums līdz pieciem rītā Rīgā bija 15 milimetru, Skrīveros - 18 milimetru. Sagaidāms, ka kopējais lietus daudzums dažviet valsts austrumu pusē pārsniegs 20 milimetru.

Latgali no dienvidiem sasniegusi vētra - īsi pēc pieciem rītā stiprs vējš sākās Daugavpils apkaimē. Rietumu vēja ātrums brāzmās Latgalē no rīta pārsniegs 20 metru sekundē, stiprs vējš būs arī Vidzemes austrumos, it īpaši Alūksnes pusē, kur vētra varētu sākties ap deviņiem rītā.

Baltkrievijas pilsētā Verhņedvinskā, aptuveni 20 kilometru no Latvijas robežās, vēja ātrums brāzmās īsi pēc sešiem rītā sasniedza vismaz 25 metrus sekundē (m/s). Saskaņā ar prognozēm Latvijas un Krievijas pierobežā pirmdienas rītā gaidāms pat stiprāks vējš nekā Baltkrievijā.

Lielākie vētras postījumi Latvijā gaidāmi Dagdas, Ludzas, Zilupes, Rēzeknes, Ciblas, Kārsavas, Baltinavas, Balvu, Viļakas un Alūksnes novadā.

Visstiprākie vēji pirmdien plosīsies aiz Latvijas robežas - Krievijā, kur prognozētas vēja brāzmas līdz 30 m/s un plaši postījumi mežos.

Valsts rietumu pusē pūš mērens rietumu vējš, ziemeļaustrumu novados pagaidām ir lēns vējš, valsts vidienē reģistrētas rietumu vēja brāzmas līdz 12-16 metriem sekundē.

Rīgā vēl turpinās lietus, tā intensitāte samazinās, gaisa temperatūra +7 grādi. Pūš mērens rietumu vējš, īsi pēc trijiem naktī tā ātrums brāzmās sasniedza 16 metru sekundē.

AS «Sadales tīkls» (ST), sekojot līdzi meteorologu sniegtajai informācijai un gatavojoties prognozētājai vētrai, jau no 3.novembra pēcpusdienas pastiprināti strādā valsts Ziemeļaustrumu un Austrumu daļā, portālu «Apollo» informēja uzņēmumā.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm, pirmdien, pirmdienas rītā, Latvijas Austrumu un Ziemeļaustrumu rajonos gaidāms stiprs vējš, ar brāzmām līdz 19-24 m/s. Dažviet Latgalē, Vidzemē un Sēlijā vēja brāzmas var sasniegt 25-27 m/s, līdz ar to var tikt izraisīti bojājumi arī elektrotīklā.

ST brīdina iedzīvotājus, ka vētras laikā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, vētras laikā uz elektrolīnijas nogāzies koks vai pārrauti elektrolīnijas vadi, nekavējoties ziņot, zvanot uz ST klientu servisa bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Komentāri (72)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu