Eiropas cilvēka Latvijā titulu iegūst Dombrovskis (202)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau otro reizi 16 gadu vēsturē sabiedrības atzinību nopelnījis premjers Valdis Dombrovskis, kurš otrdien ieguva Eiropas Cilvēka Latvijā titulu.

Mūsu dzīvē svarīgas ir izcilības un izcili cilvēki - ne perfekcionisms, jo perfekcionisms uzliek robežas un rada barjeras tālākai izaugsmei. Šādi, atklājot apbalvošanas ceremoniju, par visiem trim titula nominantiem - Eiropas Savienības tiesas tiesnesi Egilu Levitu, Eiropas Parlamenta deputāti Inesi Vaideri un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski – teica Latvijas Bankas pārstāvis Edvards Kušners. Visi trīs ir izcili cilvēki savā jomā un tieši to ir novērtējuši šī gada balsotāji.

Izvērtējot Egila Levita devumu 2013. gadā, cilvēki bija uzsvēruši viņa nopelnus, izstrādājot Satversmes preambulas projektu un veicinot patriotisku, vienlaikus eiropeisku domāšanu.

Inese Vaidere saņēmusi daudz atzinīgu vārdu par savām aktivitātēm Eiropas Parlamentā, popularizējot Latviju un nevairoties no politiski neērtām sarunu tēmām.

Valdis Dombrovskis ieguvis balsotāju cieņu kā politiķis, ar kuru lepoties gan Latvijas, gan Eiropas līmenī un kuram piemīt augsta atbildības sajūta un morālā stāja krīzes situācijās, viņš ir cilvēks, kam balsotāji ir uzticējušies un kuru cienījuši.

Apsveikuma runu Valdim Dombrovskim veltīja politoloģe Vita Matīsa, atzīstot, ka viņš ir cilvēks, kuram ir laime būt divu apburošu sieviešu sabiedrībā – viena ir Eiropa ar savu šarmu un inteliģenci, otra ir Milda ar savu izturētību un klasiskajām iemiesotajām vērtībām.

Tieši viedokļa noturība un ilgstamība ir visvairāk uzteicamās Gada Cilvēka Latvijā īpašības un, pēc Vitas Matīsas teiktā, varam cerēt, ka Valdis Dombrovskis turpinās iesākto, lai kļūtu arī par trīskārtēju titula ieguvēju.

Savā uzrunā klātesošajiem un visiem balsotājiem Valdis Dombrovkis atzina, ka ir īpašs gods Gada Eiropas Cilvēks Latvijā titulu iegūt tieši šobrīd, jo 2013. gads ir nozīmīgākais Latvijas vēsturē pēc 2004. gada, kad kļuvām par Eiropas Savienības sastāvdaļu. Jau pēc pāris nedēļām Latvija pievienosies eirozonai un tieši eiro ieviešana ir bijis viņa vadmotīvs darbam trīs valdību garumā un krīzes pārvarēšanas periodam. Šajā laikā varam mācīties, ka ne eiro, ne eirozona kopumā nav glābiņš situācijai, ja paši neīstenojam saprātīgu politiku. Šobrīd mums nav iedota brīvbiļete uz bezatbildīgu politiku, ir svarīgi nezaudēt politisko dinamiku un virzīties uz priekšu. Ar eiro ieviešanu noslēdzas krīzes pārvarēšanas posms un šis ir labs noslēgums vienam darba posmam.

Balsotājiem pateicās arī Inese Vaidere un Egils Levits. Balsojuma vislabāk raksturoja tieši Egila Levita teiktais pasākuma izskaņā – Latvijai mēs varam novēlēt būt valstij ar savu identitāti, bet darboties pēc Eiropas principiem.

Komentāri (202)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu