Noskaties! Dons apraudas, izpildot savu dziesmu uz Eirovīzijas lielās skatuves

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alma Bengtsson/EBU

Ceturtdien, 9. maijā, Dons ar dziesmu "Hollow" uzstājās Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā. Noskaties viņa emocionālo priekšnesumu uz Eirovīzijas lielās skatuves!

Dons uzstājās ar 9. kārtas numuru.

Foto: Dona priekšnesums uz Eirovīzijas lielās skatuves otrajā pusfinālā

Arī nokāpjot no skatuves, Dons bija aizkustināts. 

Balāde "Hollow" tapusi kopā ar īru dziesmu autoru un producentu Liamu Gedesu (Liam Geddes) un amerikāņu dziesmu autori Keitu Nortropu (Kate Northrop), un sākotnēji tika izdota latviešu valodā ar nosaukumu "Lauzto šķēpu karaļvalsts". Versija latviešu valodā atzīta par "Muzikālās bankas 2023" vērtīgāko dziesmu.

Ar Donu šajā vakarā sacenšas Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice.

Jāpiebilst, ka šogad visa atbildība par to, kas no pusfināla tiks finālā, ir tikai uz skatītāju pleciem – starptautiskā žūrija balsošanā nepiedalās.

Pusfinālā balsošana sāksies pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas.

Latvijas skatītāji var balstot Eirovīzijas otrajā pusfinālā 9. maijā un finālā 11. maijā, taču, kā ierasts, par Latvijas priekšnesumu Latvijā balsot nevarēs.

Lai arī par Donu no Latvijas teritorijas nevarēs balsot, to var darīt no visām pārējām valstīm, kuru pārstāvji uzstāsies šovakar, kā arī no lielā sešinieka valstīm – Francijas, Vācijas, Spānijas, Itālijas, Apvienotās Karalistes un Zviedrijas.

Jau vēstīts, ka pēc pirmā pusfināla tika noskaidrots, ka finālam kvalificējās 10 valstis - Serbija, Portugāle, Slovēnija, Ukraina, Lietuva, Somija, Kipra, Horvātija, Īrija un Luksemburga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu