Eklstons: F-1 pievienosies divas jaunas komandas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nākamsezon Pirmās formulas (F-1) čempionātam pievienosies divas jaunas komandas, pavēstīja sacensību seriāla vadītājs Bērnijs Eklstons

Šobrīd F-1 čempionātā sacenšas 11 komandas. Lai gan vairākas no tām saskaras ar finansiālām nedienām, Eklstons jau iepriekš izteicies, ka šāds komandu skaits ir par mazu.

Tiek vēstīts, ka no nākamās sezonas čempionātam pievienosies amerikāņa Džīna Hāsa komanda, kurš savulaik izveidoja «Nascar» komandu «Stewart-Haas», bet kā otra F-1 jaunpienācēja tiek minēta Kolina Kolesa komanda, kurš iepriekš vadīja bijušo komandu «Hispania Racing Team» (HRT).

«Hāsa komanda tiks pieņemta mūsu čempionātā,» sacīja Eklstons. «Esam pieņēmuši arī citu komandu, taču, vai tā tiks līdz F-1, jau ir cits jautājums.»

Tiek ziņots, ka Eklstons jau esot vienojies ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidentu Žanu Todu par jaunu komandu pievienošanos F-1 čempionātam. F-1 noteikumi čempionātā atļauj piedalīties 13 komandām.

Tāpat Eklstons izteicies, ka nepieciešams mainīt jaunos F-1 noteikumus, kas vairs neesot pieņemami līdzjutējiem.

Kā zināms, čempionāts nolēmis atgriezties pie turbo dzinējiem, 2,4 litru astoņu cilindru dzinējus nomainot ar sešu cilindru 1,6 litru dzinējiem. Līdztekus citām izmaiņām jaunie dzinēji ir jūtami klusāki par saviem priekšgājējiem, taču to skaņa jau izraisījusi plašas diskusijas starp līdzjutējiem un ekspertiem.

Eklstons sacīja, ka jaunie dzinēji neiederas F-1 čempionātā, lai gan tie esot satriecoši un, salīdzinot ar lielo jaudu, tērē ļoti maz degvielas.

«Nedomāju, ka šiem dzinējiem jākļūst par daļu no F-1. Tos vajadzētu izmantot tūrisma biznesā, bet ne šajā sacensību seriālā,» uzskata Eklstons, kurš domā, ka formulām jāskan skaļāk un komandām uz katru posmu jāiedala vairāk degvielas nekā tas ir šobrīd.

Tikmēr pats Tods izteicies, ka pievērsīs uzmanību tam, lai uzlabotu jauno F-1 dzinēju skaņu, taču noliedza, ka būtu nepieciešams veikt izmaiņas noteikumos. «Mēs pārbaudām F-1 motoru skaņu, sadarbojoties ar trim dzinēju ražotājiem. Raudzīsim, vai spēsim padarīt troksni lielāku.»

Tiesa, vēlmi pēc noteikumu izmaiņām paudušas komandas, kuras nespēj samierināties ar «Mercedes» veiksmēm - tā pie uzvarām tikusi visos trīs sezonas pirmajos posmos, pie jaunajiem noteikumu regulējumiem pielāgojoties visveiksmīgāk.

Nākamais F-1 posms 20. aprīlī norisināsies Ķīnā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu