Fakro jumta logi - taupīs siltumu un dos daudz gaismas bēniņos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fakro

Lai samazinātu apkures izmaksas, cilvēki bieži rīkojas sekojoši – iegulda pamatīgus līdzekļus, nosiltinot māju. Un, lai kaut cik ietaupītu, ieliek vienkāršākos jumta logus. Rezultātā cerētais siltināšanas efekts netiek sasniegts...

«Ja saimnieki tiešām vēlas par apkuri maksāt mazāk, un tādēļ siltina ēku un liek blīvus fasādes logus, arī jumta logiem ir jābūt energoefektīviem - ar pēc iespējas zemāku siltuma caurlaidību,» uzskata uzņēmuma «Kronmat Baltic», kas Latvijas tirgū piedāvā ražotāja Fakro jumta logus, pārdošanas vadītājs Guntars Vība. «Logi un durvis ir mājas konstrukcijas, kuru pareiza vai nepareiza izvēle var būtiski ietekmēt ēkas kopējo energoefektivitāti.»

Jumta logu energoefektivitāti apzīmē ar U vērtību - siltuma caurlaidības koeficientu, kas norāda, kāds siltuma daudzums noteiktā laika periodā izplūst caur 1m2 konstrukcijas laukuma. Jo siltuma caurlaidības koeficients zemāks, jo logi ir blīvāki. Ražotāji parasti norāda U vērtību gan stikla paketei, gan konstrukcijai jeb visam logam kopumā. Lai saprastu, cik energoefektīvi jumta logi ēkai nepieciešami, vispirms ir svarīgi noteikt mājas kopējo siltumu zudumu, un pēc tam izvēlēties jumta logus ar attiecīgu siltuma caurlaidības koeficientu.

Atkarībā no konstrukcijas, stikla paketes, blīvējumiem u.c. konstruktīvajām īpatnībām jumta logi var atšķirties energoefektivitātes ziņā. Viena veida logiem augstāka energoefektivitāte tiek sasniegta, pateicoties īpaši izstrādātai konstrukcijai un blīvējumu sistēmai, citiem logiem to nodrošina stikla pakete ar augstāku siltumizolāciju.

Visiem Fakro jumta logiem ir stikla pakete ar selektīvo pārklājumu. Tas ir gandrīz nemanāms, pilnībā laiž cauri gaismu, savukārt siltumu notur telpas iekšpusē, neļaujot tam izplūst caur stiklu.

Ražotājs Fakro ir izstrādājis trīs energoefektīvu logu grupas - siltus, siltākos un vissiltākos jumta logus.

FTS sērijā ir ekonomiskie jumta logi. Tie īpaši piemēroti pircējam, kam nav pārāk augstas prasības pēc energoefektivitātes, taču ir nepieciešami kvalitatīvi logi par salīdzinoši zemu cenu. Ražotājs šiem logiem izmanto U2 stikla paketi, kuras U vērtība ir 1,1W/m2K, bet logam U vērtība ir 1,4 W/m2K.

FTP-V sērijā ir jumta logi ar paaugstinātu energoefektivitāti, tie ir viegli montējami, kā arī vienkārši un droši ekspluatācijā. Visi FTP-V sērijas jumta logi ir aprīkoti ar Top Safe sistēmu, kas garantē paaugstinātu drošību pret ielaušanos, kā arī saimnieks bez bažām var veikt uz jumta dažādus darbus, piemēram, tīrīt sniegu.

Šī sērijas FTP-V U3 logiem stikla paketei U vērtība ir 1,1W/m2K, savukārt logam tā ir 1,3 W/m2K. Šie logi ir īpaši pieprasīti, pateicoties to zemajai U vērtībai un kvalitātei atbilstošai cenai.

Savukārt FTP-V U5 logiem ražotājs izmanto divkameru stikla paketi ar U vērtību 0,5 W/m2K, bet logam U vērtība ir 0,97 W/m2K. Šiem logiem selektīvais pārklājums ir gan iekšējam, gan ārējam stiklam. Pateicoties zemajam siltuma caurlaidības koeficientam, tie ir piemēroti ēkām, kur nepieciešams nodrošināt augstu energoefektivitāti.

FTP-V P2 Secure ir logi ar paaugstinātu drošību pret ielaušanos. Tiem izmanto laminētu P2A klases antivandāļu stikla paketi, kam U vērtība ir 1,1 W/m2K, bet logam tā ir 1,3 W/m2K. Šim logam stikla paketei ārpusē ir rūdīts stikls, kā arī speciāls rokturis ar bloķēšanas sistēmu, tāpēc no ārpuses to ir gandrīz neiespējami uzlauzt.

FTT sērijas jumta logi nodrošina visaugstāko siltumizolāciju. Tie ir paredzēti energoefektīvajām un pasīvajām ēkām. Šiem logiem stikla pakete ir ievietota speciāli konstruētā vērtnē, tās koka profils ir biezāks nekā standarta jumta logiem. Tādejādi ir uzlabota loga siltumizolācija - mazāka iespēja veidoties aukstuma tiltiņam.

Šīs sērijas FTT U6 logiem ir izmantota divkameru stikla pakete, tās U vērtība ir 0,5 W/m2K, bet logam 0,81 W/m2K.

Savukārt FTT U8 Thermo logiem ir visaugstākie energoefektivitātes rādītāji, salīdzinot ar šobrīd Latvijas tirgū piedāvātajiem citu ražotāju jumta logiem, tiem komplektā ir izolācijas komplekts XDP, tvaika barjeras pieslēgums XDS, kā arī EHV-AT Thermo pieslēgums ar papildus siltumizolāciju. FTT U8 Thermo logiem stikla paketei U vērtība ir 0,3 W/m2K, savukārt logam U vērtība ir 0,58 W/m2K. Ar pieslēgumu EHV-AT Thermo iespējams nosiltināt jumta loga kārbu virs spārēm. Šādu pieslēgumu var izmantot jebkura Fakro jumta loga iebūvēšanai, un tas uzlabos siltumizolāciju līdz pat 15%.

Augsto energoefektivitāti apliecina arī tas, ka FTT U8 Thermo logi ir sertificēti Vācijas pasīvās ēkas institūtā. Šādus logus, iestrādājot jumtā, ir iespējams sasniegt pasīvai ēkai nepieciešamo energoefektivitāti.

www.fakro.lv

Vairāk gaismas

Lai bēniņu telpās būtu patīkamāk uzturēties, jumta logiem jāļauj ieplūst pēc iespējas vairāk dienas gaismai. Fakro jumta logiem ir īpaša priekšrocība – no mazākiem logiem var gūt vairāk gaismas. Tas tāpēc, ka ventilācijas vārsts ir iebūvēts loga kārbas augšdaļā, nevis vērtnē. Līdz ar to ir līdz 10% lielāks stiklojuma laukums. Jo augstāk atrodas jumta logs, jo labāk gaisma var izplatīties telpā. Ražotājs Fakro izstrādājis proSky jumta logus, kas dod vairāk gaismas. ProSky logi ir augstāki, nodrošina labāku telpas apgaismojumu un efektīvāku gaismas izplatīšanos tajā. Salīdzinot ar citu ražotāju piedāvātajiem, ProSky ir šobrīd Latvijas tirgū augstākie jumta logi.

ProSky jumta logi ir ar paceltu pagrieziena asi, tādēļ, atverot vērtni, netiek aizsegts skats uz apkārtni, kā arī var netraucēti pieiet pie atvērta loga malas.

www.fakro.lv

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu