Finišējis «Lielais Orientēšanās Brauciens» no Siguldas līdz «Molam»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

7.novembra rītā pie kafejnīcas «Kurši» Saulkrastos varēja vērot neierasti garu automobiļu rindu. Tur pulcējās autofotoorientieristi savam šogad pēdējam «Lielajam Orientēšanās Braucienam», kas norisinājās Rīgas rajonā. Par veiksmīgu un «uzlādētu» 64 ekipāžu startu šoreiz bija parūpējies «Aldaris», piešķirot katram dalībniekam vairākas enerģijas dzēriena «Battery» bundžiņas.

Un tā – starts! Šoreiz līdz ar parastajiem kontrolpunktiem dalībniekiem bija jāatrod arī neparasti objekti, jānobrauc «leģenda», kura beidzas «nekurienē», un jāatrisina krustvārdu mīkla. Viens no neparastajiem objektiem – Ādažu lidlaukā «paslēptā» lidmašīna. Par dalībnieku īpašo uzdevumu sacensībās parūpējās viduslaiku apmetne «Godesverdera». Vienam no komandas tika dots uzdevums – ietērptam bruņukreklā un ar zobenu rokā pārvarēt kustīgu šķēršļu joslu, «nocirst» pretiniekam galvu un trāpīt mērķī. Jāatzīst, ka meitenes šajā atrakcijā bija veiklākas par puišiem. Pārējie no komandas tikmēr varēja vērot sava cīņu biedra sniegumu, baudot viduslaiku zupu. Tumsa daudzus dalībniekus pārsteidza nesagatavotus, daudzi objekti līdz ar tumsu vēl vairāk «paslēpās» no dalībnieku modrām acīm un nebija vienkārši atrodami.

Finišu – t/c «Mols», veiksmīgi sasniedza 63 ekipāžas. Taču finišā dalībniekus sagaidīja vēl viens papilduzdevums, kurā dalībniekiem uz laiku bija jāatbild uz āķīgiem un neparastiem jautājumiem par t/c «Mols». 

Uzvaru «Lielā Orientēšanās Braucienā 7» guva Jānis Keterliņš/Pēteris Ločmelis ar a/m Audi A4Q, 2.vieta tika Edgaram Leonovam/Allenam Visockim ar a/m Ford Mondeo, 3.vieta – Normundam Baltskaram/Rihardam Baltskaram ar a/m Jeep Grand Cherokee. Pavisam nedaudz līdz uzvarai pietrūka «iAuto rallija kausa» un «Lielo Orientēšanās Braucienu» ilggadējiem dalībniekiem Inesim Vimbam/Ainaram Mediņam un Kristapam Čuntonovam/Fanijai Šitcai no SAAB kluba.

Visprecīzāk un ātrāk t/c «Mols» papilduzdevumu veica Gints Bremze/Elīna Freimane. Viņiem tika pasniegta speciālbalva – dāvanu karte «Islande Hotel SPA».

Apsveicam uzvarētājus!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu