FK «Ventspils» UEFA EL maču pret «Maccabi» aizvadīs Rīgā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola klubs «Ventspils» UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas pirmo maču ar Izraēlas komandu Haifas «Maccabi» ceturtdien aizvadīs «Skonto» stadionā Rīgā, aģentūrai LETA apstiprināja vienības sporta direktors Andrejs Butriks.

Tā kā kluba mājas stadions neatbilst turnīra trešās kārtas standartiem, panākta vienošanās par spēles aizvadīšanu Rīgā. Mača sākums paredzēts plkst.19.

Jau iepriekš «Ventspils» komanda, sekmīgi cīnoties Eirokausos, savus mačus ir aizvadījusi «Skonto» stadionā. Līdz šim pēdējo reizi tas notika 2009./10. gada sezonā, kad ventspilnieki piedalījās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Joprojām gan nav skaidrības, kam tiks uzticēta šīs spēles translēšana un vai to būs iespējams redzēt kādā no Latvijā pārraidītajiem televīzijas kanāliem. Butriks paskaidroja, ka pašlaik tiek izskatīti trīs piedāvājumi spēles translēšanai, taču kluba sporta direktors pieļāva iespēju, ka neatkarīgi no pieņemtā lēmuma mačs būs redzams arī Latvijā.

Butriks neslēpa, ka tiek meklēts klubam finansiāli izdevīgākais piedāvājums, taču naudas summa, kura ir iegūstama par šādas spēles televīzijas translāciju pārdošanu, raksturojama kā «simboliska».

Šī turnīra kvalifikācijas trešo kārtu «Ventspils» sasniedza arī aizpērn, tomēr toreiz maču ar Serbijas komandu Belgradas «Crvena Zvezda» aizvadīja savā stadionā.

Kā ziņots, Latvijas trešais spēcīgākais klubs «Ventspils» pirmajā kārtā tika galā ar Velsas vicečempioniem «Airbus UK», divu maču summā spēlējot neizšķirti 1:1 un iekļūstot nākamajā kārtā, pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem. Savukārt Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas duelī ar 5:1 tika uzvarēta Luksemburgas trešā spēcīgākā komanda Ešas «Jeunesse».

Tikmēr «Maccabi» otrajā kārtā divu spēļu summā ar 10:0 sagrāva Azerbaidžānas vienību Lenkeranas «Khazar».

«Maccabi» komanda pērn Izraēlas čempionātā izcīnīja otro vietu, bet 2009./2010.gada sezonā piedalījās UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

«Ventspils» klubs ir vienīgais no Latvijas pārstāvjiem, kas turpina dalību Eirokausos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu