Foto: «Toyota» autošovā izrāda ļoti īpatnēju automašīnu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Toyota Motor Corporation» (TMC) Tokijas autošovā izrāda īpatna dizaina transportlīdzekli, kas pilnībā pielāgosies vadītāja fiziskajam un emocionālajam stāvoklim, tādējādi pārvietošanās procesu padarot vēl personiskāku un izjūtām bagātāku.

Nākotne piederēs arvien ciešākai cilvēka un tehnoloģiju sadarbībai, kas palīdzēs veidot līdz šim nebijušas attiecības starp cilvēcisko un tehnisko - šādu pārliecību pauž TMC. Kā viens no reāli «taustāmiem» apliecinājumiem tam ir konceptauto «Toyota FV2», kas demonstrē «Toyota» radīto «Fun to Drive» («Prieks braukt») filozofiju.

Nākotnē, transporta tehnoloģijām attīstoties vēl straujāk, tās tiks izmantota arvien plašāk.

Transportlīdzeklis paredzēts vienam cilvēkam, tas ir 3000 milimetru garš, 1600 milimetru plats, tā augstums miera stāvoklī ir 990 milimetri, bet braukšanas režīmā 1780 milimetri, riteņu bāzes garums 2360 milimetri, informē TMC pārstāvji.

«Toyota FV2» piedāvās vadītājam to vadīt pēc izjūtām - ar sava ķermeņa kustībām, intuitīvi kustoties uz priekšu, atpakaļ, pa labi un kreisi, tādējādi ļaujot auto doties pareizā virzienā. Turklāt, izmantojot inteliģentās transporta sistēmas tehnoloģijas, kas palīdz konkrētajām auto «sazināties» ar citiem tuvumā esošajiem transportlīdzekļiem un satiksmes infrastruktūras objektiem, «Toyota FV2» iegūs plašu informāciju un, izanalizējot to, sniegs patiesi drošu pārvietošanos.

Šajā īpatnējā braucamrīkā ir ietverta tehnoloģija no «Toyota Heart Project» («Toyota Sirds Projekts»), kas piedāvā gan vadītājam, gan «Toyota FV2» augt kopā. Auto izmanto balss un izskata atpazīšanas funkciju, lai noteiktu vadītāja noskaņojumu, uzkrāj braukšanas pieredzi, lai palīdzētu pārvietošanās maršruta izveidē, un uzkrāj informāciju vadītāja prasmēm, kļūstot par savdabīgu tā asistentu. Papildu tam iespējams mainīt auto virsbūves un iekšpuses krāsu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu