Gulbis pārvar Losandželosas «ATP World Tour 250» 1.kārtu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis Losandželosas «ATP World Tour 250» sērijas turnīru vienspēlēs otrdien uzsāka ar uzvaru, pirmās kārtas spēlē divos setos pieveicot Taivānas sportistu Jenu-Hsunu Lu.

Gulbis pretinieku pieveica ar 7-5, 6-2 un otrajā kārtā tiksies ar krievu Maratu Safinu, kas šajā turnīrā būs izlikts ar astoto numuru, vai ASV tenisistu Robiju Džinepri.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 20 punktus ATP vienspēļu reitingā.

Šajā turnīrā šogad ar pirmo numuru izsēts vācietis Tomijs Hāss. Otrais numurs ticis mājiniekam Mārdijam Fišam, bet ar trešo numuru būs izlikts Krievijas tenisists Dmitrijs Tursunovs.

Savukārt Gulbis Losandželosas turnīrā spēlēs pirmo reizi karjerā.

Kā ziņots, Gulbis jau 25 turnīros pēc kārtas nav spējis pārvarēt otro kārtu. Neveiksmju sērija sākās vēl 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Pēc šī mača jau ap plkst.4 naktī pēc Latvijas laika Gulbis pārī ar krievu Dmitriju Tursunovu laukumā dosies arī dubultspēļu turnīrā, pirmās kārtas mačā tiekoties ar vieniem no galvenajiem favorītiem - brazīlieti Brunu Suarešu un Kevinu Uljetu no Zimbabves, kas Losandželosas turnīrā izsēti ar otro numuru.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Indianapolisas «ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kur vissekmīgāk viņam veicās tieši dubultspēlēs. Spēlējot pārī ar jau pieminēto Tursunovu, Latvijas un Krievijas apvienotais duets tika līdz finālam, kur ar 6-4, 3-6, 11-9 pieveica austrāliešus Ešliju Fišeru un Džordanu Keru, kas bija izlikti ar pirmo numuru.

Šis latvietim bija otrais izcīnītais ATP dubultspēļu turnīru tituls pēc uzvaras pagājušā gada Hjūstonas turnīrā.

Savukārt Indianapolisas turnīra vienspēļu sacensībās Gulbis turpināja savu jau gandrīz gadu ilgo neveiksmju sēriju, 25.turnīrā pēc kārtas nespējot tikt tālāk par otro kārtu. Šoreiz latvietis izstājās jau pirmajā kārtā, ar rezultātu 2-6, 3-6 pārliecinoši zaudējot Francijas sportistam Markam Žikēlam, kas turnīrā izlikts ar septīto numuru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu