Interpols: Korupcija ir tikpat liels ļaunums kā prostitūcija un narkotikas (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Korupcija futbolā globālā mērogā palīdz vadīt prostitūciju tīklus, narkotiku kontrabandu un ieroču uzturēšanu, uzskata Interpola eksperti.

Šomēnes notikušajā Starptautiskajā Futbola federāciju asociācijas (FIFA), Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) un Interpola simpozijā «Spēļu sarunāšana: Skaistās spēles neglītā puse» runāts par to, ka futbolā ir nepieciešami stingri likumi, kas nepieļautu nelegālas derības un rezultātu sarunāšana tiktu ierindota vienā līmenī ar smagi pastrādātiem noziegumiem.

«Mums ir jāpārliecina attiecīgās varas iestādes,» paziņoja Interpola ģenerālsekretārs Ronalds Noble. «Kad prokurors man saka: «Man ir svarīgākas lietas, ko darīt - prostitūcija, narkotikas, ieroču kontrabanda. Es nespēju koncentrēties kādai sarunātai trešās divīzijas spēlei», es viņam atbildu, ka tas nav tikai mazs noziegums. Tā ir daļa no prostitūcijas vai narkotikām.»

Kā atzina delegāti no 50 valstīm gan spēlētājiem, gan amatpersonām, kā arī starptautiskām kompānijām kopīgiem spēkiem būtu jātiek galā ar šo problēmu, kas izmaksā «simtiem miljardiem eiro».

Šobrīd Eiropā UEFA uzrauga 32 000 spēles gadā, tikmēr FIFA brīdina, ka rūpīgi jāuzmana lielas totalizatoru likmes pirms spēlēm un to laikā.

«Taisnība, ka ir ļoti grūti izsekot visam, jo likt derības var no jebkuras vietas pasaulē,» pastāstīja Noble.

FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē uzsvēra nozīmīgumu stratēģiskai sadarbībai ar Interpolu, varasiestādēm un nacionālajām federācijām.

«Spēļu sarunāšana ir pūķis ar daudzām galvām, kuras var atdalīt tikai ar starptautisku palīdzību,» piebilda Noble.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu