Iztirgotas visas 150 biļetes uz Tbilisi; aizlido vien 17 pasažieri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī visas 150 biļetes «airBaltic» reisam trešdienas vakarā  no Rīgas uz Gruzijas galvaspilsētu Tbilisi jau laikus bija izpirktas, turp devās vien 17 pasažieri.

Kā vēsta laikraksts «Neatkarīgā», reisi uz Tbilisi no Rīgas ir piecas reizes nedēļā. Tie izlido pulksten 22.40. Arī šīs trešdienas vakars nebija izņēmums.

Ar nopietnu sejas izteiksmi un nelielu koferi rokās iekāpšanas sektorā ieradās arī Dāvids Čeišvilli, kas aizvadītos astoņus gadus ģimenes apstākļu dēļ pavadījis ārpus Gruzijas. Viņš Rīgas lidostā ieradās kā tranzītpasažieris no Vācijas.

Dāvids sarunā ar laikrakstu atzīst, ka viņš ir Gruzijas armijas rezervists. Pagaidām gan nav iesaukts armijā, taču, ja tāda nepieciešamība būs, viņš ir gatavs doties palīgā. «Faktiski šovakar lidoju, lai jebkurā mirklī, kad tas būs nepieciešams, varētu cīnīties un aizstāvēt savas valsts godu un neatkarību. Tas ir mans pilsoņa pienākums, pat ja tas man prasīs dzīvību,» pārliecināts D. Čeišvilli. «Pārāk daudz nevainīgu cilvēku asinis ir izlietas. Man jādodas palīgā savējiem.»

Viņš Krievijas rīcību sauc par nodevīgu un dēmonisku. Gruzijas armijas rezervists necenšas izvairīties, nosaucot, pēc viņa domām, karadarbībā vainīgos. Kā galveno nelaimju avotu viņš sauc Krievijas premjeru Vladimiru Putinu. «Tieši viņš ir vainīgs pie tā, ka Gruzija attīstības ziņā tagad būs atsviesta atpakaļ par kādiem 20 gadiem. Viņa komunistiskie gājieni mums nav vajadzīgi. Mēs esam demokrātiska un neatkarīga valsts. Un tāda būsim arī turpmāk,» pārliecināts Čeišvilli.

Pa to laiku uz lidmašīnu dodas viens latvietis un deviņi gruzīni ar zīdaini. Kā viena no pēdējām pasažierēm uz reisu ierodas gaišmatainā Inga Soma. Viņa atzīst, ka emociju nav nekādu, jo dodas palīdzēt Latvijas vēstniecības darbiniekiem kā brīvprātīgā. Viņa atzīst, ka šī nav pirmā reize, kad dodas palīgā tautiešiem. Pirmā reize bija balto rožu revolūcijas laikā, lai arī tagad situācija ir daudz nopietnāka, Inga cer, ka konfliktsituācija atrisināsies un Gruzija varēs attīstīties kā līdz šim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu