Jēkabsonei-Žogotai 13 punkti, UGMK trešā uzvara Eirolīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

FIBA Eirolīgas spēlē šodien 13 punktus guva latviete Anete Jēkabsone-Žogota, palīdzot Krievijas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK ar 85:49 sagraut Lietuvas klubu Kauņas «Vici-Aistes», kuru pārstāv cita Latvijas izlases spēlētāja Aija Putniņa.

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 33 minūtes, realizējot piecus no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un nopelnīja trīs piezīmes.

Putniņa spēlēja desmit minūtes, paliekot bez punktiem. Latviete grozam garām raidīja divus divpunktu metienus un vienu tālmetienu, kā arī pieļāva divas kļūdas.

Rezultatīvākā UGMK komandā ar 15 punktiem bija Kendisa Pārkere, bet pa 13 punktiem guva Jēkabsone-Žogota, Olga Artešina un Sandrīne Grudā, kuras kontā vēl bija astoņas atlēkušās bumbas. Tikmēr «Vici-Aistes» komandā ar 12 punktiem izcēlās Tatjana Lihtaroviča.

Šī UGMK komandai bija trešā uzvara četrās aizvadītajās A apakšgrupas spēlēs, kas tai dod trešo vietu, bet «Vici-Aistes» ar četriem zaudējumiem ir pēdējā, astotajā vietā.

Bez zaudējumiem šajā apakšgrupā turpina cīnīties Spānijas komanda Valensijas «Ros Casares» un Turcijas klubs Stambulas «Galatasaray», bet latvietes Ievas Kubliņas pārstāvētā Francijas čempionvienība «Bourges Basket» ar divām uzvarām trīs spēlēs pašlaik ieņem ceturto vietu.

B apakšgrupas spēlē zaudējumu piedzīvoja Aijas Brumermanes pārstāvētā Itālijas čempionvienība Skijo «Baretta Familia», kas izbraukumā ar 66:68 (19:20, 12:13, 13:18, 22:17) piekāpās Polijas klubam Polkovices CCC.

Brumermane laukumā pavadīja nepilnas astoņas minūtes, kuru laikā punktus neguva, garām grozam raidot abus izpildītos divpunktu metienus, kā arī izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas un pieļāva vienu kļūdu.

Šī «Baretta Famila» komandai bija trešā neveiksme četrās aizvadītajās B apakšgrupas spēlēs, kas tai dod piekto vietu, bet CCC basketbolistes ar vienu uzvaru trīs mačos ir sestajā pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu