Koncerta organizētāji paskaidro, kāpēc neuzstājās «James» (44)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Britu grupa «James», kurai bija jāuzstājas pirms amerikāņu grupas «The Killers», trešdien koncertā Mežaparka estrādē, atteicās uzstāties skatuves tehniskā nodrošinājuma dēļ, aģentūrai BNS komentēja pasākuma rīkotāju kompānijas «EM Concert Ltd» pārstāvis Deniss Keņevs.

«Kad Mežaparka Lielajā estrādē bija paredzēts grupas «The Killers» koncerts, laika prognoze liecināja, ka vakarā, kad bija paredzēts koncerta sākums, varētu būt lietus un liels vējš. Grupas «James» pārstāvji, iepazīstoties ar skatuves tehnisko nodrošinājumu, informēja, ka viņi neuzstāsies uz šādas skatuves, ja būs nelabvēlīgi laika apstākļi,» aģentūrai BNS īsā paziņojumā pavēstīja Keņevs.

Viņš norādīja, ka trešdien pirms pulksten astoņiem vakarā, kad bija paredzēta iesildošās grupas uzstāšanās, Mežaparka apkaimē parādījās pirmās lietus piles. Viņaprāt, vainu jāuzņemas kompānijai, kas būvēja skatuvi un veidoja tehnisko nodrošinājumu abām ārvalstu grupām. Viņi esot uzbūvējuši skatuves konstrukciju, kas neatbilda mākslinieku prasībām, kas bija norādīta dokumentācijā.

«Šī skatuves konstrukcija nebija atbilstoša sliktiem laikapstākļiem un lielam vējam, līdz ar to bīstama ne tikai māksliniekiem, bet arī koncerta apmeklētājiem,» viņš izteicās.

Keņevs uzsvēra, ka koncerta organizatori kopā ar mākslinieku tehnisko komandu izdarījuši visu, lai koncerts notiktu, bet nācies atcelt «James» uzstāšanos.

Viņš sacīja, ka visi koncerta apmeklētāji, kuriem bija pretenzijas par pasākumu, vērsās pie «EM Concert Ltd» pārstāvjiem un vienojās par naudas atdošanu.

«Visus izdevumus, kas saistīti ar minētā koncerta problēmām, uzņēmusies segt kompānija «M- Lite»,» piebilda Keņevs, kas ir firma, kas atbildēja par skatuves būvniecību.

Aģentūra BNS koncerta laikā novēroja, ka publiski par šādu iespēju neviens netika informēts.

«M - Lite» valdes priekšsēdētājs Maksims Bondarenko savukārt sacīja, ka sarunas par to vēl priekšā un nāksies sēsties pie sarunu galda.

Viņš sacīja, ka «M - Lite» nolīgusi citu kompāniju skatuves būvēšanai un atzina, ka ne viss ticis izpildīts, piemēram, skatuves aizmugurei nebija dubultas sienas. Taču viņš noliedz, ka konstrukcija bijusi nedroša.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «James» uzstāšanās bija plānota sešos vakarā, bet «The Killers» uz skatuves bija jākāpj astoņos, taču koncerts faktiski sākās tikai desmitos vakarā bez iesildītāju uzstāšanās. Šis fakts izraisīja daudzu koncerta apmeklētāju neapmierinātību.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu