Latvijas izlases kandidātu saraksts varētu tikt papildināts (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc basketbolista Dāvja Bertāna savainojuma Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionātā varētu tikt papildināts, sarunā ar laikrakstu «Sporta Avīze» izteicies valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā ziņots, iepriekšējā nedēļā notikušajā Serbijas čempionāta finālsērijas ceturtajā spēlē starp Bertāna pārstāvēto Belgradas «Partizan mt:s» un citu šīs pilsētas komandu «Crvena Zvezda» latviešu basketbolists pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Pēc šādām traumām parasti atveseļošanās aizņem vismaz pusgadu. Līdz ar to ir skaidrs, ka jaunais spēlētājs nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei rudenī gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Iepriekšējā nedēļā Bagatskis publicēja izlases kandidātu sarakstu, kurā bija iekļauts arī Bertāns. Taču skaidrs, ka viņš izlasei palīdzēt nevarēs, tāpēc Bagatskis izteicies, ka kandidātu saraksts varētu tikt papildināts. «Man ir informācija par spēlētāju, kas ļoti grib spēlēt

Bagatskis atklāja, ka Bertāns valstsvienībā būtu bijis nozīmīgs spēlētājs. Eiropas čempionāta apakšgrupā ar Latviju spēlē četras valstis no Balkāniem, un, tā kā basketbolists pēdējās sezonas spēlējis Slovēnijā un Serbijā, viņš varētu būt nozīmīgs papildinājums. Turklāt šīs sezonas laikā Bertāns esot ieguvis par sevi lielu pārliecību, ko iztraucējis gūtais savainojums.

Eiropas čempionāts no 4. līdz 22. septembrim risināsies Slovēnijā. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbiju, Maķedoniju, Melnkalni, Bosniju un Hercegovinu, kā arī Lietuvu.

Latvijas izlase finālturnīrā spēlējusi katru reizi kopš 2001. gada un piedalīsies septītajā finālturnīrā pēc kārtas. Tomēr pēdējās piecās sacensībās tā nav spējusi izkļūt no apakšgrupas, turklāt 2011. gadā zaudēja visās piecās aizvadītajās spēlēs.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas «Spartak», Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas «Dolphins», Zviedrija), Jānis Blūms (Viļņas «Lietuvos Rytas», Lietuva), Žanis Peiners («Latvijas Universitāte»), Dairis Bertāns, Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš (visi - «VEF Rīga»), Rihards Kuksiks (Kijevas «Budiveļņik», Ukraina), Mārtiņš Laksa, Jānis Timma, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - «Ventspils»), Mareks Mejeris («Knet», Spānija), Dāvis Bertāns (Belgradas «Partizan», Serbija), Rolands Freimanis (Montegranaro «Sutor», Itālija), Andrejs Šeļakovs («Melilla», Spānija), Andris Biedriņš (Goldensteitas «Warriors», NBA).

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu