Māksliniekus aicina studēt Liepājas Universitātes doktora studiju programmā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz 20. janvārim Liepājas Universitātē notiek uzņemšana doktora studiju programmā «Jauno mediju māksla», kas ir pirmā un vienīgā Latvijā, kuras mērķauditorija ir tieši mākslinieki.

Doktora studiju programma «Jauno mediju māksla» ir licencēta akadēmiskā programma, kas darbojas kopš 2013. gada. Programma ir izstrādāta, lai veicinātu praksē balstīto doktoru studiju programmu veidošanos Latvijas augstskolu sistēmā kā tas notiek citās Eiropas valstīs. Tādēļ šajā novatoriskajā programmā līdzās akadēmiskajam un teorētiskajam pētījumam norisinās arī mākslas radīšanas process jeb tā dēvētā mākslas praksē balstītā pētniecība.

Programmas mērķis ir sekmēt jaunu, progresīvu teoriju un kritiskas analīzes attīstību jauno mediju un starpdiscplinārās mākslas jomā, kā arī jaunu mākslas formu un mākslas darbu rašanos, kas, balstoties mākslas pētniecības pieejā un integrējot citas zinātņu nozares, sniedz ieguldījumu jaunu zināšanu radīšanā.

Studiju programmas noslēgumā doktorantiem ir jāizstrādā kvalitatīvi augstvērtīgs promocijas darbs, ko papildina novatorisks mākslas darbs vai inovatīvs radošais projekts.

Programmā ir gan budžeta, gan maksas vietas, kā arī iespēja pieteikties stipendijai. Studijas notiek kvalitatīvi izremontētās Mākslas pētījumu laboratorijas (MPLab) telpās, kas atrodas Liepājas Universitātes ēkā Kūrmājas prospektā 13. Laboratorijas telpas ir labiekārtotas ar Norvēģu finanšu instrumenta granta atbalstu, aprīkotas ar nepieciešamo tehnisko bāzi un mediatēku. Studentiem ir unikāla iespēja radoši strādāt ar laboratorijā esošo tehniku visu diennakti.

Programma ir balstīta uz individuālu, patstāvīgu pētniecību, klātienes tikšanās notiek Liepājā (un/vai Rīgā) trīs reizes gadā kopīgu doktorantu semināru formā.

www.liepu.lv

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu