Medvedevs apbalvo lietuviešu diriģentu Gintaru Rinkeviču ar Krievijas Draudzības ordeni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs apbalvojis Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra dibinātāju, māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču ar Krievijas Draudzības ordeni, atzīmējot viņa nopelnus Krievijas un Lietuvas kultūras sadarbības veicināšanā, otrdien vēsta portāls «Lrytas.lt».

Gintars Rinkevičs, kas šogad svin 50.jubileju, absolvējis Lietuvas Mikaloja Konstantīna Čurļoņa mākslas skolu, 1983.gadā beidzis Sanktpēterburgas, toreizējās Ļeņingradas, konservatoriju un 1986.gadā - Maskavas Pētera Čaikovska konservatoriju, 1983.gadā uzvarējis Maskavas V Vissavienības diriģentu konkursā.

Līdztekus Lietuvas Valsts simfoniskajam orķestrim viņš vada arī Novosibirskas Akadēmisko simfonisko orķestri un no 2003.gada tiek aicināts diriģēt operas izrādes Maskavas Lielajā teātrī.

Krievijā Rinkevičs diriģējis arī Sanktpēterburgas Filharmonisko orķestri, Nacionālo simfonisko orķestri un Valsts simfonisko orķestri, uzstājies slavenākajās šīs valsts koncertzālēs - Maskavas filharmonijā, Pētera Čaikovska konservatorijas Lielajā zālē un citur, koncertējis kopā ar pazīstamākajiem Krievijas solistiem.

Laikā no 1996. līdz 2003.gadam viņš bijis Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents, un viņa daudzo apbalvojumu skaitā ir arī Latvijas Lielā mūzikas balva 1996. un 1999.gadā un Triju Zvaigžņu ordenis 2000.gadā.

Kā vēsta Latvijas Nacionālās operas interneta vietne, no 2002. līdz 2005.gadam Rinkevičs bijis Malmes Operas un Muzikālā teātra galvenais diriģents. Stājies pie Berlīnes simfoniskā orķestra, Veimāras valsts kapellas, Kopenhāgenas Tivolī simfoniskā orķestra diriģenta pults. Viņa vadībā notikušas operas izrādes Zalcburgā, Karaliskajā Alberta zālē Londonā, Elizejas lauku teātrī Parīzē, Taivānā un Honkongā.

Lai gan maestro par savu darbību saņēmis augstu atzinību gan savā zemē, gan citās pasaules valstīs, Krievijā viņam tik augsts apbalvojums piešķirts pirmoreiz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu