No šodienas viesabonēšana ES valstīs vēl lētāka: Infografiks (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 24oranges.nl, CC BY-SA 2.0

No šodienas, 1.jūlija, viesabonēšana Eiropas Savienībā kļuvusi vēl lētāka.

Infographics

Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecībā Latvijā informē, ka no 2013.gada 1.jūlija Eiropas Savienības (ES) viesabonēšanas regula par 36% pazeminās cenu ierobežojumu datu lejupielādei, kas, ceļojot ES teritorijā, ļaus daudz lētāk aplūkot kartes, skatīties video, pārbaudīt e-pastu un darboties sociālajos tīklos.

Datu viesabonēšana šogad kļūs par līdz pat 91% lētāka, salīdzinot ar 2007.gadu. Šajā laikposmā datu viesabonēšanas apjoms ir pieaudzis par 630%. Šīs divas tendences nozīmē, ka, pateicoties ES centieniem, gan patērētājiem, gan mobilo sakaru operatoriem paveras būtiski jaunas iespējas, norāda EK.

Kopš 2007.gada ES ir panākusi zvanu, īsziņu un datu pārraides mazumtirdzniecības cenu samazinājumu par vairāk nekā 80%.

Horvātija, kas ES pievienojas 1.jūlijā, ik gadu uzņem vairākus miljonus viesu no visas Eiropas un šogad Horvātijas apmeklētāji varēs ievērojami ietaupīt, jo datu izmaksas sarūk teju 15 reizes, savukārt īsziņas un tālruņa zvani pārējā ES kļūs desmit reižu lētāki.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Nēlī Krusa norādījusi: «Eiropas Savienībai ir jābūt ciešā saiknē ar tās iedzīvotāju ikdienu. Jaunākie cenu samazinājumi šovasar krietni cels atpūtnieku pirktspēju, un tas ir būtisks solis pretī tam, lai reiz no šīs viesabonēšanas maksas atbrīvotos pavisam. Tas nāk par labu gan patērētājam, gan uzņēmumiem, jo vairo paļāvību tirgū un ļauj tirgum augt.»

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu