Par balsu pirkšanu sodītais Saeimas deputāta brālis atstās partiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no partijas «Saskaņas centrs» (SC) līderiem Jānis Urbanovičs informēja, ka ceturtdien partijas valde vērtēs informāciju par Saeimas sekretāra biedra Andreja Klementjeva brāli Juriju Klementjevu, kas sodīts ar naudassodu par balsu pirkšanu 9. Saeimas vēlēšanās Jelgavas rajonā.

Urbanovičs par šo faktu uzzinājis tikai pagājušajā piektdienā, kad to paziņoja plašsaziņas līdzekļi. Klementjevs savukārt teica, ka viņa brālis Jurijs uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no partijas, trešdien vēsta laikraksts «Diena».

Jau vēstīts, ka tiesa par vēlētāju balsu pirkšanu Klementjevam un vēl trim personām piesprieda naudassodu. Par šādiem soda mēriem apsūdzētie bija vienojušies ar prokuroru.

Jelgavas rajona Platones pagasta SIA «Limbrus» valdes priekšsēdētājs Jurijs Klementjevs un trīs šā uzņēmuma meistari — Vadims Lukjancevs, Aivars Markovs un Sergejs Grigorjevs — apsūdzēti par kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības. Par šādu noziegumu var sodīt ar cietumsodu līdz trim gadiem vai naudassodu līdz 60 minimālajām mēnešalgām.

Balsu pirkšanas organizatoram Jurijam Klementjevam piespriests naudassods 50 minimālo mēnešalgu apmērā jeb 6000 latu, Lukjancevam — 20 minimālo mēnešalgu apmērā jeb 2400 latu, bet Markovam un Grigorjevam — 10 minimālo mēnešalgu jeb 1200 latu apmērā.

Balsu pircēji organizējuši transportu, lai vēlētājus nogādātu vēlēšanu iecirknī, un katram maksājuši 10 latus par to, lai viņš nobalso par SC. Šādi uzpirktas vismaz 25 personas, bet daži cilvēki atteikušies to darīt un sūdzējušies tiesībsargājošajām institūcijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu