Par slepkavību pie kluba «Melnā piektdiena» piespriež 9 gadu cietumsodu (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Par slepkavību pie kluba «Melnā piektdiena» apsūdzētajam Alfrēdam Gužem Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien kā galīgo sodu piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem un trīs mēnešiem ar policijas kontroli uz trim gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz četrām dienām.

Tieši par minēto slepkavību tiesa Gužem noteica astoņu gadu brīvības atņemšanu ar policijas kontroli uz trim gadiem, taču šim sodam daļēji tika pieskaitīts arī sods kādā citā lietā, kurā spriedumu pirms nepilna gada pasludināja Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa.

Bez tam Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien no apsūdzētā par labu valstij nolēma piedzīt 600 latus, kas izmaksāti kā valsts kompensācija cietušajiem.

Pilns šodien pasludinātā sprieduma teksts būs pieejams 12.februārī, bet pēc tam desmit dienu laikā procesa dalībnieki to varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā. Gužem termiņu pārsūdzības iesniegšanai skaitīs no dienas, kad pilnā sprieduma tekstu viņš būs saņēmis cietumā.

Prokurore Jekaterina Kušakova gan bija lūgusi tiesu apsūdzētajam noteikt bargāku sodu. Tieši par slepkavību valsts apsūdzības uzturētāja Guži bija prasījusi sodīt ar 12 gadu brīvības atņemšanu, bez tam prokurore uzskatīja, ka galīgais sods viņam nosakāms, pilnībā saskaitot abos spriedumos paredzētos sodus, tādējādi galīgais brīvības atņemšanas soda termiņš Gužem būtu 14 gadi un trīs mēneši.

Šodien pasludināto Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu prokurore pagaidām nevēlējās komentēt. Viņa sacīja, ka par apelācijas protesta iesniegšanu vai neiesniegšanu lemšot pēc iepazīšanās ar tiesas motīviem, kas pēc divām nedēļām būs lasāmi pilnajā spriedumā.

Nogalinātā jaunieša māte šodien tiesas sēžu zālē, noklausoties spriedumu, izplūda asarās. No sievietes teiktā bija noprotams, ka viņas skatījumā Gužem piespriestais sods par pastrādāto noziegumu ir pārlieku maigs.

Kā ziņots, naktī uz 2011.gada 17.septembri ap plkst.3 Rīgā, Brīvības ielā, netālu no naktskluba «Melnā piektdiena», tika nošauts 1984.gadā dzimis vīrietis. Saistībā ar notikušo Valsts policija sāka kriminālprocesu par slepkavību, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Noziedznieks bija vairākas reizes izšāvis vīrieša virzienā un no notikuma vietas aizbēdzis, bet tikmēr cietušais no šautajām brūcēm miris.

Dažas dienas vēlāk - 21.septembrī - aizdomās par minētās slepkavības izdarīšanu kādā dzīvoklī Rīgā tika aizturēts 29 gadus vecs vīrietis, kurš agrāk vairākkārt tiesāts par zādzībām un laupīšanām.

Prokurore Kušakova šo lietu izskatīšanai tiesā nodeva 2012.gada martā, apsūdzot vīrieti pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu jeb slepkavību. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Slepkavībā tika izmantota pārtaisīta pistole un paštaisītas patronas. Apsūdzētais pirmstiesas izmeklēšanā atzinis savas faktiskās darbības, taču skaidrojis, ka viņam nav bijis nodoma nogalināt.

Izmeklēšanā noskaidrojās, ka apsūdzētais nav iepriekš pazinis savu upuri. Traģēdija notikusi spontāna konflikta dēļ, kas izcēlies starp kluba apmeklētājiem.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu