"Hamās" izskata jaunu Izraēlas pamiera priekšlikumu Gazas joslā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izraēlas armija Gazas joslā 4. februārī.
Izraēlas armija Gazas joslā 4. februārī. Foto: ISRAEL DEFENSE FORCES

Islāmistu grupējuma "Hamās" amatpersona sestdien paziņoja, ka grupējums izskata Izraēlas pretpriekšlikumu par iespējamu pamieru Gazas joslā.

"Hamas" izskatīs šo priekšlikumu un iesniegs atbildi, paziņoja Halils al Haja, kurš ir grupējuma politiskās daļas vadītāja vietnieks Gazā.

Viņš sacīja, ka Izraēlas puse atbildējusi uz "Hamās" priekšlikumu, ko grupējums iesniedza Ēģiptes un Kataras starpniekiem 13.aprīlī.

Sarunas, kuru mērķis ir atbrīvot ķīlniekus un nodrošināt pamieru izpostītajā palestīniešu teritorijā, atrodas strupceļā jau vairākus mēnešus.

Tikmēr Izraēla gatavojas vērienīgai sauszemes ofensīvai Gazas joslas pilsētā Rafahā.

ASV portāls "Axios" piektdien ziņoja, atsaucoties uz divām Izraēlas augsta ranga amatpersonām, ka Izraēla esot brīdinājusi Ēģipti, ka šī būs "pēdējā iespēja" noslēgt vienošanos pirms Rafahas operāciju uzsākšanas.

"Axios" un Izraēlas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka "Hamās" un Izraēla ir atšķirīgi viedokļi par vienošanās apjomu, tostarp par to, cik ķīlnieku varētu tikt atbrīvoti un cik ilgi varētu ilgt pamiers. "Hamās" pieprasa pastāvīgu pamieru, ko Izraēla noraida.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu