Pašvaldības mājās īres maksa nemainīsies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā akceptētais Rīgas domes lēmumprojekts paredz, ka tiem dzīvokļu īrniekiem, kuriem pašvaldība, sniedzot palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā, ir izīrējusi dzīvojamās telpas pašvaldības kapitālsabiedrību pārvaldītajās mājās, īres maksa nemainīsies, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. 

«Mēs saglabāsim to pašu īres maksu, kāda tā ir jau kopš 2007. gada. Šis lēmums attieksies uz tiem īrniekiem, kuriem pašvaldība ir sniegusi palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā. Praktiski tas nozīmē, ka tiem, kuri dzīvo SIA «Rīgas pilsētbūvnieks» apsaimniekotajās mājas, nekas nemainīsies. Šāds lēmums tika sagatavots, lai cilvēkiem būtu drošība par savu nākotni,» saka Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko. 

Dzīvojamo telpu īres maksa tāpat kā līdz šim tiks noteikta 45 santīmu apmērā par vienu dzīvojamo telpu kopējās platības kvadrātmetru mēnesī Rīgas pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošajās dzīvojamās mājās, kuras pārvalda Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrības, ja vairāk nekā 50% no dzīvojamām telpām ir izīrētas personām, sniedzot palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā. Aprēķinot īres maksu, lodžiju platībai piemēros koeficientu 0,5, bet balkoniem un segto terašu platībai piemēros koeficientu 0,3. Papildus īres maksai proporcionāli izīrētās dzīvojamās telpas platībai maksājami šādi obligātie maksājumi: dzīvojamās mājas īpašnieka (valdītāja) un zemes īpašnieka noslēgtajā zemes nomas līgumā noteiktā zemes nomas maksa, ja izīrētā dzīvojamā telpa ir mājā, kas atrodas uz citam īpašniekam piederošas zemes; likumā noteiktais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums.  

Komitejas sēdē  izvērsās asa diskusija par deputāta Valda Gavara izplatīto paziņojumu, kurā viņš apgalvoja, ka īres maksa tiks paaugstināta. Komitejas priekšsēdētājs V.Stepaņenko uzsver: «Nav pieņemami, ka pirms komitejas sēdes tiek izplatīti šādi patiesībai neatbilstoši paziņojumi, kas tikai rada nevajadzīgu satraukumu iedzīvotājos. Aicinu visus gan Ziemassvētku laikā, gan arī ikdienā strādāt konstruktīvi.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu