Pašvaldības policistu izsaukuma laikā sakož suns (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki otrdien devušies uz kādu izsaukumu saistībā ar ģimenes konfliktu, bet vienu policistu sakodis suns. Pret suņa saimnieku Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane, 28.augustā pēc plkst.19 divi RPP darbinieki devās uz kādu dzīvokli Eksporta ielā, kur risinājās ģimenes konflikts un tā atrisināšanai bija izsaukti palīgā policisti. Brīdī, kad policisti devās ēkas kāpņu telpā, pa tām izskrēja suns, kas iekoda policistam kājā. Tā sākusi asiņot. Suns aizskrējis, bet viņam pakaļ sekojis saimnieks.

Policisti, apsekojot izsaukuma adresi, noskaidroja, ka ģimenes konflikts ir beidzies, un saimnieks esot aizgājis pastaigāties ar suni. Tā kā viens policists bija cietis, RPP darbinieki devās meklēt uzbrucēju. Kad saimnieks ar suni bija atrasti, uz notikuma vietu tika izsaukti VP darbinieki.

VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 230.1.panta - par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts viegls vai vidēja smaguma miesas bojājums. Minētais likuma pants vainīgo personu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 20 minimālajām mēnešalgām. Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā nozīmētas ekspertīzes.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu