Poļu basketbolists Hlebovickis: Rudņeva izteikumi no malas izskatās ļoti slikti (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā dzīvojošais poļu basketbolists Mihals Hlebovickis uzskata, ka Latvijas izlases futbolista Artjoma Rudņeva izteikumi par nevēlēšanos mācīties latviešu valodu no malas izskatās ļoti slikti.

Hlebovickis Latvijā dzīvo jau ilgstoši. Viņš ir precējies ar kādreizējo latviešu basketbolisti Ilzi Osi-Hlebovicki un samērā labi iemācījies runāt latviešu valodā. Basketbolists, kurš šosezon pārstāv Latvijas komandu «Jēkabpils», uzskata, ka valodas zināšana izrāda cieņu pret valsti.

«Valodas mācīšanās ir cieņa pret valsti. Mana sieva ir latviete, un mēs mājās runājam gan poliski, gan latviski. Arī mans dēls runā abās šajās valodās. Es gribu runāt latviski, jo dzīvoju šeit, nevis, piemēram, Krievijā,» sarunā ar aģentūru LETA Hlebovickis pastāstīja, ka laikā, kamēr sieva ilgstoši spēlējusi Polijā, viņa iemācījusies šīs valsts valodu. Pēc tam ģimene devusies uz Latviju un arī pats Hlebovickis iemācījies latviski. «Sākumā bija ļoti grūti, pirmajos gados tikai klausījos. Tomēr tagad jau saprotu gandrīz visu un nedaudz varu arī runāt.»

«Man liekas, ka latviešu valoda ir grūta. Arī Rudņevs saka, ka māk poliski, bet tā ir ar visiem, kas spēlē Polijā un māk krieviski, jo šīs valodas ir līdzīgas. Latviešu valoda ir grūtāka,» stāstīja kādreizējais Polijas izlases basketbolists.

«Ja viņš negrib mācīties latviski, tā ir paša problēma un lai nemācās. Tomēr viņam ir Latvijas pase un tāpēc nevajag šādi teikt, jo no malas tas izskatās slikti,» Hlebovickis uzskata, ka Rudņevam šoreiz labāk būtu bijis paklusēt.

Kā ziņots, pirmdien laikraksta «Diena» publiskotajā intervijā Rudņevs pauda, ka viņam latviešu valodas zināšanas nav nepieciešamas, jo ar žurnālistiem varot runāt arī krievu, poļu vai angļu valodā. «Saprast un lasīt vēl daudzmaz varu, bet sarunāties - nē. Kāpēc zinu vismaz kaut ko? Tas nav jautājums man. Laikam tāpēc, ka dzīvojam Latvijā. Valsts valoda mums latviešu skaitās...»

Pirmdien Latvijas Futbola federācija (LFF) pauda Rudņeva viedokli, ka viņš intervijā neesot interpretēts pareizi, jo par valodas lietojumu runājis tikai saistībā ar interviju sniegšanu. «Tā nebija atbilde par latviešu valodas lietojumu kopumā. Lūgums pareizi uztvert manu sniegto atbildi.»

Vēlāk pirmdienas vakarā sociālajos tīklos atklāto vēstuli Latvijas sporta līdzjutējiem publicēja futbola valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs, atzīstot, ka Rudņevs nav nodevējs vai kauna traips, bet gan ar muļķību apveltīts cilvēks.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu