Prezidents ar nožēlu atzīst, ka Saeimas sēdes norise neliecina par politiķu prognozējamu rīcību

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš ar nožēlu atzīst, ka Saeimas pirmās sēdes norise neliecina par politiķu prognozējamu rīcību, un aicina Saeimu nekavēties pieņemt lēmumus par Saeimas prezidiju.

Prezidenta viedokli aģentūrai BNS pauda viņa pārstāve Līga Krapāne.

«Valsts prezidents uzskata, ka šodien Saeimā notiekošais diemžēl neliecina par politiķu prognozējamu rīcību. Vienlaikus tas apstiprina to, ka iepriekš nominētais koalīcijas modelis pašlaik vairs nav attaisnojams un drošs,» teica Krapāne.

Bērziņš arī atkārtoti aicina Saeimu nekavēties ar atbildīgu lēmumu pieņemšanu par Saeimas prezidiju, lai parlaments varētu sākt konstruktīvu darbu.

Prezidenta pārstāve arī apliecināja, ka, tiklīdz partijas vai eventuālais koalīcijas sastāvs vēlēsies tikties ar prezidentu, Bērziņš rīkos tikšanos, pieļaujot iespēju arī mainīt savu iepriekš saplānoto darba kārtību.

11.Saeimas pirmajā sēdē tika izgāzta Zatlera Reformu partijas (ZRP) līdera Valda Zatlera kandidatūra Saeimas priekšsēdētāja amatam, par kuru neilgi pirms balsojuma vienojās koalīcija «Vienotība», ZRP un Nacionālā apvienība, kā arī seši ZRP pametušie deputāti. Taču vairākums nenobalsoja par Zatleru, līdz ar to bija jāizvirza jauni kandidāti.

Pēc neveiksmīgajām vēlēšanām uz trešo kārtu Saeimas vēlēšanās uzvarējusī apvienība «Saskaņas centrs» Saeimas spīkera amatam izvirzīja Andreju Klementjevu, kurš 10.Saeimā bija vicespīkers.

Saeima pirmdienas vakarā nolēma izsludināt sēdes pārtraukumu līdz otrdienas plkst. 9.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu