Rautakallio domā, ka pirmo divu maiņu virknējumi paliks nemainīgi (6)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc sestdienas uzvaras «Latvijas dzelzceļa» kausa izcīņas turnīra pirmajā spēlē ar 4:3 pār Espo «Blues», Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Peka Rautakallio bija apmierināts ar iznākumu, taču būtu vēlējies labāku sniegumu no spēlētājiem.

«Spēli sākām tā kā gribējām, taču otrajā periodā puiši mentāli atradās kaut kur citur. Tikai abi vārti vairākumā ļāva atspēlēties un beigās arī gūt uzvaru,» sacīja Rautakallio.

Treneris pauda jau pērn vairākkārt uzsvērto, ka viņš vēlas, lai katrā maiņā spēlētāji darbotos ar pilnu jaudu, taču šoreiz tā neesot bijis. Rautakallio bija neapmierināts arī ar pēdējām divām minūtēm, kad pretinieki noņēma vārtsargu.

«Šajā brīdī pietrūka disciplīnas, jo tik ļoti puiši gribēja uzvarēt, ka aizmirsa par komandas spēli un interesēm. Taču uzvara ir uzvara. Rīt būs cita spēle.»

Tāpat Rautakallio atzina, ka pirmās divas maiņas, visticamāk, šādā virknējumā arī sāks sezonu, jo tajās ir jaunpienācēji, kuriem vajadzīgs laiks, lai saspēlētos. Pārbaudes spēles arī ir labākais veids, kā trenēt spēli skaitliskajā vairākumā. Taču treneris nevarēja atbildēt vai LDZ kausa izcīņas turnīrā laukumā dosies rokas traumu guvušais Raitis Ivanāns.

«Tas atkarīgs no ārstu atzinuma vai viņš varēs spēlēt. Es šobrīd to nezinu.»

Savukārt par Niklasu Luseniusu, kurš arī nebija pieteikts spēlei, somu treneris atgādināja jaunos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) noteikumus, kas paredz divu 1991. gadā dzimušu spēlētāju pieteikšanu. Viņš sacīja, ka uz vietu sastāvā ir liela konkurence un jaunie spēlētāji sevi labi apliecinājuši pārbaudes turnīrā Ņižņijnovgorodā.

Rautakallio uzteica pretiniekus Espo «Blues», ka tā esot komanda, kas nekad nepadodas un cīnās līdz beigām.

Pretinieku galvenais treneris Lauri Marjameki sacīja, ka ir gods būt šādā turnīrā. Lai gan komanda zaudējusi, kas esot slikti, viņš tomēr ar komandu lepojas. «Rīgas «Dinamo» uzvarēja, jo komandā ir vairāk individuāli meistarīgāku spēlētāju. Taču arī mēs aizvadījām labu spēli, labi darbojāmies neitrālajā zonā,» sacīja Marjameki.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu