«Skaties, es braucu bez rokām» jeb Bīstama tendence jauno autovadītāju vidū (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: gnomeza, CC BY-NC-SA 2.0

Pašfoto popularitāte jauno autovadītāju vidū kļūst arvien lielāka, kas pamazām sāk kļūt par bīstamu tendenci, pie šāda secinājuma nonākuši apdrošināšanas eksperti, kas savu pētījumu publicējuši portālā «Confused.com».

Veicot aptauju, eksperti noskaidrojuši, ka aptuveni 8% jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem, vadot auto, ir uzņēmuši pašfoto un ievietojuši to sociālajos tīklos.

Aptuveni 8% no aptaujātajiem tikko uzņemtās bildes ievietojuši mikroblogošanas vietnē «Twitter», 5% ievietojuši bildes «Instagram». Daži jaunie autovadītāji pamanījušies ievietot bildes abos sociālajos tīklos.

Katrs desmitais aptaujas dalībnieks atzina, ka policijai viņu izdevies pieķert brīdī, kad uzņemts pašfoto, taču vairāk nekā puse (57%) atzīstas, ka šo pārkāpumu atkārtojuši arī pēc pieķeršanas.

Pētījuma autori norāda, ka kopš 2010.gada sociālo tīklu vietnēs ievietoti vismaz 10 000 pašfoto, kas uzņemti braukšanas laikā un atgādina, ka jaunie autovadītāji šādi apdraud ne tikai paši sevi, bet arī savas ģimenes, draugus un apkārtējos satiksmes dalībniekus.

Bažas radīja arī vairāki tā dēvētie haštagi, kas tiek izmantoti vietnē «Twitter», lai īsi un kodolīgi aprakstītu situāciju. Eksperti, veicot pētījumu, pamanījuši tādus haštagus kā „#garlaicīgi», „#bīstami», „#LabiKaMēsNeavarējām», „#SkatiesEsBezRokām».

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu